Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφγανιστάν: Τέσσερις γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες – Έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα

Τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Αφγανιστάν, των οποίων τα πτώματα εντοπίστηκαν στο Μαζάρ ι Σαρίφ, βόρεια της χώρας, όπως επιβεβαίωσε εκ...







Τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Αφγανιστάν, των οποίων τα πτώματα εντοπίστηκαν στο Μαζάρ ι Σαρίφ, βόρεια της χώρας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν και ενώ έχουν καταγραφεί στη χώρα και άλλες δολοφονίες ακτιβιστριών.

Μια ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως γνωρίζει ένα από τα θύματα, τη Φροζάν Σάνφι, «μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών πολύ γνωστή στην πόλη».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Κάρι Σάγιεντ Χοστί, έκανε λόγο σε ένα βίντεο ότι δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί μετά την ανακάλυψη των τεσσάρων πτωμάτων μέσα σε ένα σπίτι.

«Οι συλληφθέντες ομολόγησαν, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ότι προσκάλεσαν τις γυναίκες στο σπίτι. Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη…», διευκρίνισε, χωρίς να κατονομάζει τα θύματα.

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια, τα θύματα νόμιζαν ότι θα έρχονταν σε επαφή με έναν άνθρωπο που θα τις φυγάδευε από τη χώρα και για αυτό επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα με το οποίο θα μεταφέρονταν στο αεροδρόμιο. Δύο ημέρες μετά, βρέθηκαν τα πτώματά τους.

«Όταν έμαθα τα νέα (των δολοφονιών), φοβόμουν ήδη. Η ψυχική υγεία μου δεν είναι καλή αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε, ξεσπώντας σε κλάματα. «Φοβάμαι συνεχώς ότι κάποιος θα έρθει στην πόρτα μου, θα με πάει κάπου και θα με σκοτώσει».

Η ακτιβίστρια ανέφερε πως είχε δεχθεί ένα ανάλογο τηλεφώνημα, πριν από τρεις εβδομάδες.

«Ο άνδρας γνώριζε τα πάντα για εμένα, μου ζήτησε να του στείλω τα έγγραφά μου και να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο, υποδυόμενος έναν υπεύθυνο του γραφείου μου που έχει αναλάβει να στείλει τις πληροφορίες μου στις ΗΠΑ, προκειμένου να φύγω», περιέγραψε η ακτιβίστρια, η οποία αρνήθηκε την προσφορά του.

Ακόμα μια πηγή στο Μαζάρ ι Σαρίφ, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε επίσης ότι τουλάχιστον ένα από τα θύματα ήταν μια ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, η οικογένεια της οποίας δεν επιθυμεί να μιλήσει στα ΜΜΕ.

Μια τρίτη πηγή ανέφερε πως τα θύματα είχαν δεχθεί ένα τηλεφώνημα και νόμιζαν πως επρόκειτο για μια πρόσκληση να επιβιβαστούν σε μια πτήση για να φύγουν από τη χώρα, προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο και κατόπιν βρεθούν νεκρές.

Οι τρεις γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία το AFP ζήτησαν να μην κατονομαστούν, για λόγους ασφαλείας.

Από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου, ο φόβος έχει εξαπλωθεί, ιδίως μεταξύ των γυναικών και πολλές ακτιβίστριες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.