Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται κι άλλο ΞΕΦΩΝΗΜΑ... Επτά καταγγελίες σε βάρος ηθοποιού για βιασμό!

Ακόμα μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με «φόντο» το χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo έρχεται στο «φως» με αφορμή μην...







Ακόμα μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με «φόντο» το χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo έρχεται στο «φως» με αφορμή μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από το περασμένο καλοκαίρι σε βάρος ηθοποιού για σωρεία υποθέσεων βιασμού.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα, Πέτρος Πανταζής, με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου διευκρινίζει πως για αυτή τη νέα υπόθεση, έχουν καταθέσει μηνύσεις τέσσερις γυναίκες ενώ ακόμα τρία θύματα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στις εισαγγελικές αρχές.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου των τελευταίων ημερών, που αφορούν τις μηνύσεις 4 γυναικών – εντολέων του γραφείου μας (2 εκ των οποίων ανηλίκων, κατά τον χρόνο τέλεσης των σε βάρος τους βιασμών) κατά γνωστού ηθοποιού – καλλιτέχνη, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε για την, μέχρι τώρα, εξέλιξη της υπόθεσης, στο πλαίσιο που είναι εφικτό κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος, ούτως ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις:

Α) Όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι 5 μάρτυρες, 3 εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους. Με λίγα λόγια, έχουν επισήμως καταθέσει 7 θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως.

Κατά τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από αρχές του εξωτερικού, με σκοπό να καταθέσουν οι παθούσες – εντολείς μας, εφόσον έχουν ήδη δώσει διασαφηνίσεις και καταθέσεις στην Ελλάδα από αρχές Αυγούστου 2021. Ούτε, βεβαίως, θα μπορούσε να ζητηθεί δικονομικώς κάτι τέτοιο, εφόσον οι καταγγέλλουσες έχουν διορίσει αντίκλητο δικηγόρο στην Ελλάδα και όλες οι παραγγελίες των Δικαστικών Αρχών γίνονται δι’ ημών.-

Β) Mετά από αίτησή μας, που κατατέθηκε τέλη Αυγούστου 2021, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εφαρμόζοντας το άρθρο 32 εδάφιο τελευταίο του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης. Η δε ανωτέρω παραγγελία του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, διαβιβάσθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από αρχές Οκτωβρίου 2021.-

Γ) Οι εντολείς μας, θαρραλέες γυναίκες, με σθένος και αποφασιστικότητα αποφάσισαν να «σπάσουν τη σιωπή» και να εμπιστευθούν την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να βρουν ηθική δικαίωση. Δεν τις ενδιαφέρουν χρηματικές αποζημιώσεις ή οικονομικές απολαβές = άλλωστε, καμία υλική αποζημίωση δεν μπορεί να σβήσει τις εφιαλτικές μνήμες συνεχούς κακοποίησης και βίας. Θέλουν, μόνον, την τιμωρία του υπαιτίου των εγκλημάτων που υπέστησαν.

Δ) Τέλος, προσωπικά καλώ όλες τις γυναίκες, που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και έχουν διηγηθεί αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικής βίας από τον ίδιο μηνυόμενο, να «βγουν μπροστά» και αυτές, όπως έκαναν οι 4 εντολείς μας και οι 3 μάρτυρές τους. Μόνον με θάρρος, γενναιότητα και τόλμη, οι κακοποιητές θα βρουν την τιμωρία που τους αναλογεί. Μην φοβάστε, γιατί όταν κάποιος λέει την Αλήθεια, δεν κάνει ποτέ λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.