Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρειος Πάγος: Αναίρεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

Αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που «άνοιξε» την πόρτα της φυλακής στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια...






Αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που «άνοιξε» την πόρτα της φυλακής στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Της Άννας Κανδύλη

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.

Ο κ.Μωϋσίδης αφού μελέτησε το σκεπτικό ζήτησε την αναίρεση, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σε περίπτωση που και οι δικαστές αυτού υιοθετήσουν την εισαγγελική άποψη, η υπόθεση θα επιστρέψει στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα εξετάσει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ζητώντας την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.