Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Στα ύψη η προκλητικότητα των Τούρκων – Πανέτοιμη η Πολεμική Αεροπορία

Μια ακόμα ημέρα γεμάτη προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας πέρασε στο Αρχιπέλαγος, με την Πολεμική Αεροπορία να αποδεικνύει το υψηλό επί...







Μια ακόμα ημέρα γεμάτη προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας πέρασε στο Αρχιπέλαγος, με την Πολεμική Αεροπορία να αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ευθύνης, αναχαιτίζοντας άμεσα τα αεροσκάφη που έστειλε η Άγκυρα να ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη και να κάνουν επικίνδυνα «παιχνίδια» στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι με τρεις σχηματισμούς και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη, στο σύνολό τους εννέα εκ των οποίων τέσσερα οπλισμένα, προχώρησαν σε 6 παραβάσεις στο FIR Αθηνών και 57 (!) παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, 42 από τις παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά μαχητικά, ενώ οι 15 έγιναν από το κατασκοπευτικό CN-235. Από τις 57 παραβιάσεις, οι 4 ήταν υπερπτήσεις ενώ σε τρεις περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή.

Τα ελληνικά μαχητικά, βέβαια, απογειώθηκαν άμεσα προχωρώντας σε άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των Τούρκων, που ως συνήθως τράπηκαν σε φυγή όταν τα ελληνικά «φτερά» τους έβαλαν «στα όπλα». Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.