Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ...!!! Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο ξανά το Ισραήλ - «Πυρά» μπροστά σε ισλαμικό κοινό

Ο Τούρκος Πρόεδρος δηλώνει ότι: "Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την παλαιστινιακή μας υπόθεση μέχρι τέλους" Ο Τούρκος ...







Ο Τούρκος Πρόεδρος δηλώνει ότι: "Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την παλαιστινιακή μας υπόθεση μέχρι τέλους"

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 37η Υπουργική Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, εκφράζοντας τη χαρά του που φιλοξενεί ξανά τους συμμετέχοντες στην Κωνσταντινούπολη, στους οποίους ευχήθηκε η συνάντηση να είναι επωφελής για τις χώρες και τον ισλαμικό κόσμο.

Συγχαίροντας τον Γενικό Γραμματέα του OIC Hüseyin İbrahim Taha, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα, του ευχήθηκε επιτυχία, ο Ερντογάν λέγοντας: "Είμαστε επίσης χαρούμενοι που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ως Γενικός Γραμματέας με την ευκαιρία της COMCEC. Θα συνεχίσουμε να του παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη».

Επισημαίνοντας ότι η ανθρωπότητα αισθάνεται πολύ βαθιά τις επιπτώσεις της επιδημίας του Covid-19 σε όλους τους τομείς της ζωής, ο Ερντογάν είπε: "Οι παγκόσμιες ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης έχουν οδηγήσει σε υψηλές αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων. Ο Γενικός Δείκτης Εμπορευμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αυξήθηκε επίσης κατά 74% τον Οκτώβριο, οι τιμές της ενέργειας κατά 176% και οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων εκτός ενέργειας κατά 20,5% », είπε.

Δηλώνοντας ότι αυτή η εξαιρετική πορεία στις παγκόσμιες τιμές των εμπορευμάτων προκάλεσε επίσης ρυθμούς πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η σπατάλη φυσικών πόρων θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή τροφίμων και την επισιτιστική ασφάλεια.

Υπενθυμίζοντας ότι φιλοξένησαν την 8η Υπουργική Διάσκεψη Επισιτιστικής Ασφάλειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας σε μια τέτοια συγκυρία, ο Ερντογάν είπε:

« Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα,η προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης,η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων, η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελούν πεδία δράσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, όπως το αποθεματικό ασφάλειας τροφίμων»

Εκφράζοντας ότι πρέπει να παραχθούν μόνιμες λύσεις απέναντι σε προβλήματα όπως η φτώχεια, η αναγκαστική μετανάστευση, η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή που απειλούν το μέλλον, ο Ερντογάν είπε:

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις πλατφόρμες συνεργασίας που έχουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να αναπτύξουμε κοινές πολιτικές και προγράμματα. Το πιο σημαντικό εμπορικό σχέδιο στην ατζέντα της COMCEC είναι το Προνομιακό Σύστημα Εμπορίου.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορικών Διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, η 1η Ιουλίου 2022 καθορίστηκε ως ημερομηνία εφαρμογής του συστήματος. Πιστεύω ότι με τη συμμετοχή των κρατών που δεν είναι ακόμη συμβαλλόμενα μέρη στο σύστημα, θα μεταφέρουμε το ενδοοργανωτικό εμπόριο σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Στόχος μας πρέπει να είναι να αυξήσουμε το μερίδιο του αμοιβαίου εμπορίου μας στο συνολικό μας εμπόριο στο 25%.
Ο ρόλος του Κέντρου Διαιτησίας διεθνών εμπορικών και επενδυτικών διαφορών

Δηλώνοντας ότι χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διαιτησίας, το οποίο πρότειναν για την επίλυση διεθνών εμπορικών και επενδυτικών διαφορών, ο Ερντογάν είπε: «Πιστεύω ότι το Κέντρο Διαιτησίας θα μετατραπεί σε ένα προτιμώμενο ίδρυμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προσπάθειες αποδίδουν επίσης καρπούς. Η δημιουργία του «50 Islamic Index Equity Fund» από τη Ziraat Portfolio ως απτό επενδυτικό εργαλείο είναι ένα παράδειγμα αυτού»

Δηλώνοντας ότι η φετινή Σύνοδο θα συζητηθεί ,«ο ρόλος της ισλαμικής χρηματοδότησης στη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά του Covid-19» είπε τα εξής:

Δίνω μεγάλη σημασία στη συνέχιση της ανταλλαγής πληροφοριών, της μεταφοράς εμπειριών και των δραστηριοτήτων ανάπτυξης πολιτικών που βασίζονται στη γνώση των εμπειρογνωμόνων μας στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται για τεχνικά θέματα στο πλαίσιο των ομάδων εργασίας.

Είναι επίσης κρίσιμο να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες συστάσεις πολιτικής που αναπτύχθηκαν από τις ομάδες εργασίας.

Με το Πρόγραμμα COMCEC, αυξήσαμε περαιτέρω την οικονομική μας υποστήριξη προς τα μέλη μας και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Με τα νέα προγράμματα που ξεκινήσαμε, αποφασίστηκε να υποστηρίξουμε φέτος 42 έργα 20 χωρών-μελών, ειδικά στο πλαίσιο του COMCEC. Στην ισλαμική γεωγραφία, αποδίδω σημασία στο να μεγαλώσουμε τη νεολαία μας στον τομέα της καλής διαχείρισης και να τους εξοπλίσουμε με τις απαραίτητες δεξιότητες.

Επισημαίνοντας ότι οι ισλαμικές χώρες παλεύουν όχι μόνο με τα προβλήματα που προκαλεί η επιδημία, αλλά και με πολλές δυσκολίες, από την τρομοκρατία στη φτώχεια, από τις εσωτερικές συγκρούσεις και τη μετανάστευση, ο Ερντογάν είπε:

«Ως μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ενισχύουμε την οικονομική συνεργασία με τις αδελφές μας χώρες στον πολιτικό, ανθρωπιστικό και οικονομικό τομέα ».
 
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την παλαιστινιακή μας υπόθεση μέχρι τέλους

Εκφράζοντας ότι η εδραίωση διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στο Αφγανιστάν είναι η κοινή τους επιθυμία, ο Ερντογάν είπε:

Είναι καθήκον της αδελφοσύνης μας προς τον αφγανικό λαό να σταθούμε στο πλευρό του Αφγανιστάν, το οποίο παλεύει με τις συγκρούσεις, την τρομοκρατία και την κατοχή εδώ και 40 χρόνια. Η συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση με χειμερινές συνθήκες, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο. Ως ισλαμικές χώρες, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των προσπαθειών.

Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Παλαιστινιακή μας υπόθεση, που είναι ο ιδρυτικός σκοπός του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, μέχρι τέλους.

Ως κράτη μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, πρέπει να απέχουμε από κάθε ενέργεια που θα αποδυναμώσει την παλαιστινιακή υπόθεση. Πρέπει να σταματήσουμε τις πολιτικές του Ισραήλ για παράνομους εποικισμούς, καταστροφές, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, δήμευση και εκκένωση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Πρέπει να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε το καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ, της πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.

Το κυριότερο είναι η εδραίωση μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας στη βάση της λύσης των δύο κρατών και των παγιωμένων διεθνών παραμέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.