Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

10 χρήσεις για το οξυζενέ που αποδεικνύουν ότι είναι... θαυματουργό

Το οξυζενέ είναι ένα από τα πιο χρήσιμα «υγρά» που έχετε μέσα στο σπίτι. Μπορεί ακόμα να μην έχετε καταλάβει την αξία του αλλά διαβάζοντας ...




Το οξυζενέ είναι ένα από τα πιο χρήσιμα «υγρά» που έχετε μέσα στο σπίτι. Μπορεί ακόμα να μην έχετε καταλάβει την αξία του αλλά διαβάζοντας παρακάτω θα δείτε πόσα προβλήματα της καθημερινότητας μπορούν να λυθούν με λίγο από αυτό το θαυματουργό υγρό.




Εξαφανίστε τους λεκέδες κρασιού Τι και αν έπεσε κρασί πάνω στο χαλί σας! Μην αγχώνεστε, με λίγο οξυζενέ ο λεκές θα εξαφανιστεί. Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα οξυζενέ και ενός ήπιου απορρυπαντικού και βάλτε λίγο από το μείγμα πάνω στο λεκέ με ένα σφουγγάρι. Αφήστε να απορροφηθεί το απορρυπαντικό για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά με το σφουγγάρι. Τέλος, πλύντε κανονικά το χαλί σας ολόκληρο ή τοπικά όπως θα κάνατε.


Καθαρίστε την κουζίνα Πάρτε ένα μπουκάλι οξυζενέ και ένα μπουκάλι ξίδι και ξεκινήστε το καθάρισμα. Ρίξτε πρώτα στην επιφάνεια που θέλετε λίγη ποσότητα οξυζενέ, καθαρίστε και στη συνέχεια ρίξτε ξίδι. Μην φτιάξετε μείγμα από ξίδι και οξυζενέ γιατί τα δύο αυτά υλικά δεν λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά όταν αναμειγνύονται.

Ανανεώστε τα σφουγγάρια σας Για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας ή του μπάνιου, βουτήξτε τα μέσα σε ένα μπολ με οξυζενέ. Το οξυζενέ θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια. Προσέξτε να πλύνετε αμέσως μετά το σφουγγάρι σας πολύ καλά.




Καθαρίστε τα φυτά από τη μούχλα Κάποια φυτά αποκτούν μούχλα στο φύλλωμά τους. Για να τα καθαρίσετε ανακατέψτε νερό με 5 κ.σ. οξυζενέ. Ψεκάστε τα φυτά σας με το μείγμα και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μούχλα με ένα πανάκι.
Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να απολυμαίνετε την οδοντόβουρτσά σας. Το οξυζενέ όπως είπαμε, σκοτώνει όλα τα μακρόβια. Προσέξτε να ξεπλύνετε πολύ καλά την οδοντόβουρτσα με νερό αφού την πλύνετε με το οξυζενέ.
Ενισχύστε τις ρίζες των φυτών σας Πριν φυτέψετε τα φυτά και τα λουλούδια σας, βουτήξτε τους σπόρους που θα φυτέψετε μέσα σε ένα μπολ με 1 φλ. νερό και 1 κ.σ. οξυζενέ. Με αυτό το trick τα φυτά σας θα μεγαλώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά Γεμίστε τον νεροχύτη σας με κρύο νερό και ρίξτε μέσα 1/4 του φλιτζανιού οξυζενέ. Βάλτε μέσα στον νεροχύτη φρούτα και λαχανικά για να τα καθαρίσετε.

Ανοίξτε το χρώμα των μαλλιών σας Αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά ανοιχτόχρωμα αλλά θέλετε να τα ανοίξετε και άλλο, φτιάξτε ένα μείγμα με 1 φλ. νερό και 1 φλ. οξυζενέ. Ψεκάζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας μετά το μπάνιο και θα δείτε πως με τον καιρό τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να ανοίγουν.

Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας Ρίξτε 1/2 φλ. οξυζενέ στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προκειμένου να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Καθαρίστε της γυάλινες επιφάνειες Αν δεν έχετε το γνωστό καθαριστικό για τις γυάλινες επιφάνειες και τους καθρέφτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οξυζενέ για να τα καθαρίσετε. Ψεκάστε με οξυζενέ την επιφάνεια που θέλετε και σκουπίστε με καθαρό βαμβακερό πανί.

Πηγή: spirossoulis.com






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.