Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεθ Φράντζμαν: Κανένας τουρίστας στην Τουρκία – Κινδυνεύετε να συλληφθείτε και να χρησιμοποιηθείτε σε εκβιαστική διπλωματία ομήρων

«Οι Ισραηλινοί δεν πρέπει να ταξιδεύουν σε μια χώρα που θέτει υπό κράτηση τυχαίους τουρίστες με ψευδείς κατηγορίες και στη συνέχεια απειλεί...







«Οι Ισραηλινοί δεν πρέπει να ταξιδεύουν σε μια χώρα που θέτει υπό κράτηση τυχαίους τουρίστες με ψευδείς κατηγορίες και στη συνέχεια απειλεί να τους χρησιμοποιήσει σε εκβιαστική διπλωματία ομήρων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος της Jerusalem Post Σεθ Φράντζμαν, αναφορικά με την υπόθεση των ζευγαριού Ισραηλινών τουριστών που συνελήφθησαν στην Τουρκία κατηγορούμενοι για κατασκοπεία και απελευθερώθηκαν νωρίς την Πέμπτη.


«Υπάρχουν πολλοί προορισμοί όπου μπορούν να πάνε οι Ισραηλινοί και όπου οι τουρίστες δεν κρατούνται όμηροι με αντάλλαγμα παραχωρήσεις», προσθέτει εμφατικά ο ίδιος.

Ο Σεθ Φράντζμαν επισημαίνει ότι, το μάθημα από αυτή την υπόθεση είναι ότι κάθε τουρίστας μπορεί πλέον να συλληφθεί από το καθεστώς Ερντογάν και να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί.

«Οι χώρες δεν πρέπει να στέλνουν τους κορυφαίους διπλωμάτες τους για να προσπαθήσουν να απελευθερώσουν τουρίστες που δεν έκαναν τίποτα κακό.

»Το μάθημα είναι ότι μια χώρα επέλεξε για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει την κράτηση τουριστών ως απειλή και σίγουρα όλοι όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να το αναλογιστούν», τονίζει ο καλός αναλυτής και δημοσιογράφος.

«Σε ένα κουρείο που βρισκόμουν, στην Ιερουσαλήμ, οι άνδρες συζητούσαν το περιστατικό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανένας από αυτούς δεν θα πήγαινε στην Τουρκία, οι περισσότεροι είχαν αποφύγει τη χώρα για μια δεκαετία ούτως ή άλλως, καθώς οι σχέσεις χειροτέρευαν και το Ισραήλ δεχόταν συνεχώς επίθεση από το καθεστώς της Άγκυρας».

Την ίδια ώρα ο δικός μας ο Κικίλιας -κι ενώ η χώρα μας ανοιχτά απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία- πάει και κάνει «χαρούλες» στους Τούρκους για τουριστική συνεργασία. Αλλά εντάξει, τι να περιμένει κανείς από έναν Κικίλια; Η ελαφρότητα του ανδρός είναι ανάλογη του ύψους του.
Υπόθεση Ισραηλινών συλληφθέντων στην Κωνσταντινούπολη

Στις 5 το πρωί (18/11) ανακοινώθηκε ότι οι δυο Ισραηλινοί πολίτες, Μόρντι και Ναταλί Όκνιν, που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στην Τουρκία αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να καταδικαστούν για κατασκοπεία, αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεφαν αεροπορικώς στην πατρίδα τους.

Την Τετάρτη το βράδυ (17/11) η εφημερίδα Χα’Άρετς δημοσίευσε ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές το Ισραήλ ζήτησε τη συνδρομή τρίτης χώρας -η οποία δεν κατονομάστηκε- προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις τουρκικές Αρχές να απελευθερώσουν τους δυο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν κατάφερε με αυτή την ομηρία να εξασφαλίσει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Θα είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινός πρωθυπουργός θα μιλήσει με τον Ερντογάν από το 2013.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ αναμένεται να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, μετά την απελευθέρωση ενός ζευγαριού Ισραηλινών που κρατούνταν στην Κωνσταντινούπολη ως ύποπτοι για κατασκοπεία, μεταδίδει η «Χααρέτζ».

Επίσης, ο Πρόεδρος Χέρτσογκ ευχαρίστησε τον Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία, τονίζοντας τη σημασία του ενισχυμένου διαλόγου ισραηλινο-τουρκικού διαλόγου, ο οποίος έχει γίνει κύριος στόχος της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ έναντι της Τουρκίας μετά τη σύλληψη του ζεύγους Οκνίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.