Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάνουν και τέτοια οι μουλάδες...;;; Ιορδανία προς τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν: Βάλατε άνδρα για τερματοφύλακα

Η Ζόχρε Κουνταέι, τερματοφύλακας της γυναικείας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν κατηγορείται πως στην πραγματικότητα είναι άνδρας, από ...







Η Ζόχρε Κουνταέι, τερματοφύλακας της γυναικείας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν κατηγορείται πως στην πραγματικότητα είναι άνδρας, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ιορδανίας. Η καταγγελία έγινε μετά από η νίκη του Ιράν επί της Ιορδανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε αγώνα για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Ασίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ινδία τον Ιανουάριο.

Το Ιράν επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 με την Κουνταέι να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικές επεμβάσεις. Αυτή η νίκη έδωσε στην ομάδα την πρόκριση για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιορδανίας, ο Πρίγκιπας Αλι Μπιν Αλ-Χουσεΐν ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράμμα που έστειλε στη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ασίας (AFC) όπου ζητάει να γίνει μια επίσημη έρευνα για το φύλο της Κουνταέι. Στο γράμμα αποκαλύπτεται το αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιορδανίας να ελεγχθεί η Κουνταέι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το αίτημα απορρίφθηκε από την AFC. Τώρα, επανήλθε ζητώντας να ερευνηθεί από πάνελ ανεξάρτητων γιατρών.

«Αναγνωρίζουμε πως οι κανονισμοί του τουρνουά αναφέρουν πως ο έλεγχος του φύλου των παικτριών που συμμετέχουν δεν είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο, οι κανονισμοί αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο ώστε να διεξαχθεί μια διάφανη και ξεκάθαρη έρευνα από μια επιτροπή ανεξάρτητων τω γιατρών ώστε να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη παίκτρια καθώς και άλλες από την ομάδα της είχαν δικαίωμα συμμετοχής», αναφέρει το γράμμα.

Επίσης η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιορδανίας ισχυρίζεται πως το Ιράν έχει «παρελθόν όσον αφορά ζητήματα φύλου και ντόπινγκ». Πιθανότατα αναφέρεται στους ισχυρισμούς που έγιναν το 2015 από τον Μοχτάμπι Σαρίφι, έναν παράγοντα που συνεργαζόταν με το πρωτάθλημα του Ιράν. Υποστήριξε τότε πως οκτώ μέλη της γυναικείας ομάδας ήταν στην πραγματικότητα άνδρες που περίμεναν να κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου. Αυτοί οι ισχυρισμοί ποτέ δεν αποδείχθηκαν αληθινοί.

Οι Ιρανοί, πάλι, δεν ανησυχούν. «Το ιατρικό τιμ εξέτασε προσεκτικά κάθε παίκτρια της ομάδας όσον αφορά στα επίπεδα των ορμονών τους ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πρόβλημα οπότε λέω στους οπαδούς μας να παραμείνουν ήρεμοι», τόνισε η προπονήτρια Μάριαμ Ιραντόστ. Η Κουνταέι στο παρελθόν αναγκάστηκε πολλές φορές να απαντήσει σε ερωτήσεις για το φύλο της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.