Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Η Γαλλία παρέχει πυρηνική υποστήριξη στην Ελλάδα που επιδιώκει να αναβιώσει την «Μεγάλη Ιδέα»...»

Ο Γιαϊτζί υποστήριξε πως ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ δεν επιθυμούν ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας την Ελλάδα...







Ο Γιαϊτζί υποστήριξε πως ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ δεν επιθυμούν ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας την Ελλάδα που επιδιώκει να αναβιώσει την «Μεγάλη Ιδέα»

Πρωτοσέλιδο δημοσίεμα οι δηλώσεις του Τζιχατ Γιαϊτζί που κάνει λόγο για «Μεγάλη Ιδέα» της Ελλάδας, που έχει βάλει στόχο την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο

Με πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο: «Παρέχουν πυρηνική υποστήριξη στην Ελλάδα» η τουρκική εφημερίδα Milli Gazete, φιλοξενεί συνέντευξη του θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατου ναυάρχου Τζιχατ Γιαϊτζί, που κάνει λόγο για «πυρηνική απειλή» εξαιτίας της στρατιωτικής συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο Γιαϊτζί, τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, επέστησε την προσοχή της Άγκυρας στις «αμυντικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων» που έχει προχωρήσει η Ελλάδα με την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε με νόημα τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή πως: «στο πλευρό μας βρίσκεται η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ» εννοώντας την Γαλλία. «Απειλούν πως θα χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια εναντίον μας. Αυτό είναι διεθνές έγκλημα» υποστήριξε ο Γιαϊτζί, ερμηνεύοντας ψευδώς και προκλητικά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και ζητώντας από τον Ερντογάν να φέρει το θέμα στον… ΟΗΕ, καταγγέλλοντας Γαλλία και Ελλάδα.



Ο «πατέρας» του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την Ελλάδα να έχει λόγο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μια και -όπως υποστήριξε- οι ακτές της δεν αποτελούν κομμάτι της περιοχής. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η χώρα μας δεν θα πρέπει να θεωρείται νησιωτική, όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Ιαπωνία, με τη θαλάσσια δικαιοδοσία της να ξεκινάει από τα ηπειρωτικά και όχι από τα νησιά δεν είναι χώρα της περιοχής.

Μιλώντας στην Milli Gazete ο Γιαϊτζί υποστήριξε πως ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ δεν επιθυμούν ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας την Ελλάδα που επιδιώκει να αναβιώσει την «Μεγάλη Ιδέα», από την ένωση Κύπρου και Ελλάδας, κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και δημιουργία καθεστώτος Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ζήτησε παράλληλα από την Άγκυρα να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.


«Οι Έλληνες θέλουν να ιδρύσουν μια «Μεγάλη Ελλάδα» σύμφωνα με τα μεγάλα «μεγάλα ιδανικά» τους. Πρώτα από όλα θέλουν να συνδέσουν όλα τα νησιά με την Ελλάδα. Αυτό έχει ήδη συμβεί σε μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο είναι η σύνδεση της Δυτικής Ανατολίας με την Ελλάδα... Το δοκίμασαν και αυτό το 1919. Και πάλι, από το 1950 έως το 1963, έως το 1974, προσπάθησαν να το πετύχουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πριν από ένα μήνα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχαν συνάντηση και είπαν «Στόχος μας είναι ο Ελληνισμός στην Κύπρο». Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ελληνοποίηση της Κύπρου. Και πάλι, υπάρχουν ιδανικά για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την δημιουργία ενός Πατριαρχείου σε κράτος, τύπου Βατικανού. Είναι λοιπόν δυνατόν να πούμε ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από τα «μεγάλα ιδανικά» της;» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιαϊτζί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.