Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώην Αρχηγός ΚΥΠ Κύπρου: «Το νησί δέχεται επιθετική μορφή υβριδικού πολέμου από την Τουρκία» λέει ο Στρατηγός Πενταράς!

Ο πρώην Κύπριος Στρατηγός ζητήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα εάν η Κύπρο είναι θύμα υβριδικού πολέμου από την Τουρκία Ο Αντιστράτηγος εν...







Ο πρώην Κύπριος Στρατηγός ζητήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα εάν η Κύπρο είναι θύμα υβριδικού πολέμου από την Τουρκία

Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην Διοικητής της ΚΥΠ στην Κύπρο Ανδρέας Πενταράς, μίλησε για το ζήτημα του Μεταναστευτικού και των μεταναστευτικών ροών την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή Παρασκήνιο, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Ο πρώην Κύπριος Στρατηγός ζητήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα εάν η Κύπρο είναι θύμα υβριδικού πολέμου από την Τουρκία.

Ο ίδιος τόνισε ότι το νησί δέχεται μια μορφή υβριδικού πολέμου από την Τουρκία, η οποία εργαλιοποιεί τα μεταναστευτικά ρεύματα προκείμενου να δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας στην Κύπρο με μεσοπρόθεσμο στόχο να αλλάξει την δημογραφία και να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με τον κύριο Πενταρά το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωμένο μέσα από σαφή πληροφόρηση που έχει η Κυβέρνηση για το πως κατευθύνονται αυτές οι ροές προς την πράσινη γραμμή.

Μάλιστα όπως τόνισε δεν πρέπει να αμφισβητεί κάποιος ότι είναι κατευθυνόμενες οι ροές αυτές αφού αυτό φαίνεται και από τις ναυλωμένες πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Τύμπου και μεταφέρουν τους μετανάστες αλλά και τους Μετανάστες που φτάνουν από τα Μικρασιατικά παράλια στις ακτές της Κερύνειας και από εκεί μεταφέρονται από διακινητές στην πράσινη γραμμή.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω επισήμανε ότι μετανάστες φτάνουν από τις χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής με πτήσεις είτε ναυλωμένες είτε με πολύ φτηνό εισιτήριο στην Κωνσταντινούπολη και τη Άγκυρα και ακολούθως με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου η μεταφέρονται στα Μικρασιατικά παράλια και με πλοιάρια έρχονται στην Κύπρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα offsite.com.cy.

Όπως σημείωσε ο Στρατηγός η ηλικία αυτών που φτάνουν στην Κύπρο είναι από 24 – 40 ετών ενώ σε κάθε ομάδα βάζουν και κάποιες γυναίκες και παιδιά έτσι εξαιτίας και τη ευαισθησίας που έχει το θέμα να αντιμετωπίζονται από τις αρχές διαφορετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον έλεγχο της πράσινης γραμμής σημείωσε ότι είναι δύσκολη η επιτήρηση της καθώς μιλάμε για μια γραμμή που εκτείνεται σε 180 χιλιόμετρα αναφέροντας ότι θα χρειαζόμασταν χιλιάδες προσωπικό και για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση προχωρά με την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης έτσι ώστε έγκαιρα να εντοπίζονται οι κατευθύνσεις των μεταναστών και έγκαιρα να αποτρέπεται η είσοδος τους.

Η Κύπρος γίνεται νέα πύλη για τους μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος της κ .Νίκος Αναστασιάδης έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση, για αυτό και ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2020, 10.000 μετανάστες έφτασαν στην Κύπρο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν 7.761 μετανάστες, ενώ το 2017 και το 2016, η κυπριακή αστυνομία κατέγραψε 4.582 και 2.936 άτομα, αντίστοιχα.

Τα δεδομένα για το 2021 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά πρόσφατα η Κύπρος αντιμετώπισε μια αυξανόμενη εισροή μεταναστών.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση και ζήτησε έμπρακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά τον πληθυσμό, η Κύπρος έχει τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών από όλες τις χώρες της ΕΕ, με περισσότερο από 3,5 τοις εκατό του πληθυσμού να αποτελείται από μετανάστες.

Αν και το νησί έχει γίνει πύλη προς την Ευρώπη για πολλούς μετανάστες, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασης σε άλλη χώρα, επειδή η Κύπρος δεν βρίσκεται στην περιοχή Σένγκεν.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω στο νησί που χωρίζεται σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πολλοί πρόσφυγες φτάνουν στην Κύπρο από την Τουρκία, η οποία βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την Κύπρο ή από τον Λίβανο, που βρίσκεται 170 χιλιόμετρα μακριά.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι η Τουρκία, πιθανότατα αδυνατεί να διαχειριστεί τα κρούσματα Κορονοϊού στα στρατόπεδα προσφύγων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και φαίνεται πως για ακόμα μια φορά η Κύπρος είναι ο “εύκολος” στόχος.

Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ευρώπη που πλήττεται από τον Κορονοϊό, με ένα βρώμικο και ύπουλο σχέδιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.