Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρία: Συνελήφθη στα σύνορα με την Τουρκία καταδικασμένος τρομοκράτης

Οι αρχές της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν πως έπεσε στα χέρια τους ένας άνδρας που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία στο Βέλγιο. Τον συνέλαβαν κα...







Οι αρχές της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν πως έπεσε στα χέρια τους ένας άνδρας που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία στο Βέλγιο. Τον συνέλαβαν καθώς εισερχόταν στη χώρα μέσω των συνόρων της με την Τουρκία.

Η σύλληψη έγινε την περασμένη Τετάρτη (10/11) κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες και η συνοριοφυλακή, εξήγησε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η βουλγαρική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές τον καταζητούσαν «σε σχέση με ποινή είκοσι ετών κάθειρξης για τρομοκρατία που του είχε επιβληθεί από δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας», καθώς και μια δεύτερη ποινή κάθειρξης εννέα ετών και πέντε μηνών που του είχε επιβληθεί από τη δικαιοσύνη της Τουρκίας.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Γιασίν Λασίρι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ — του συντονιστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 που αιματοκύλισαν το Παρίσι. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε πως πράγματι πρόκειται για τον Λασίρι.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής βελγικής εισαγγελίας διαβεβαίωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ετοιμάζεται αίτημα έκδοσης. «Συνελήφθη πρόσωπο που θα ζητήσουμε να εκδοθεί», είπε.

Ο Γιασίν Λασίρι καταδικάστηκε ερήμην το 2015 να εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών από δικαστήριο των Βρυξελλών στο πλαίσιο δίκης που αφορούσε δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Λασίρι έχει μαροκινή υπηκοότητα. Η βελγική εθνικότητα του αφαιρέθηκε με δικαστική απόφαση ερήμην το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.