Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιος Νετανιάχου σε Ισραηλινούς: Μην πηγαίνετε στην Τουρκία, είναι κράτος εχθρός – Να πηγαίνετε Ελλάδα και Κύπρο

Την Πέμπτη το πρωί επέστρεψαν στο Ισραήλ δύο Ισραηλινοί τουρίστες που συνελήφθησαν στην Τουρκία κατηγορούμενοι για κατασκοπεία επειδή φωτογ...







Την Πέμπτη το πρωί επέστρεψαν στο Ισραήλ δύο Ισραηλινοί τουρίστες που συνελήφθησαν στην Τουρκία κατηγορούμενοι για κατασκοπεία επειδή φωτογράφισαν το σπίτι του Ερντογάν. Το ζευγάρι κρατήθηκε περισσότερο από μία εβδομάδα από τις τουρκικές Αρχές και η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στη σύμμαχο χώρα.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατάφερε να συνομιλήσει στο τηλέφωνο με Ισραηλινό πρωθυπουργό, κάτι που είχε να γίνει από το 2013. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα όλο αβρότητες του Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ.

Οι ευχαριστίες των Ισραηλινών προς την Τουρκία, ιδίως τα λόγια του προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ στον Ερντογάν, δεν ακούστηκαν καλά σε κύκλους των Αθηνών που εδώ και 10 χρόνια έχουν υποστηρίξει ένθερμα την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία.

Να μη ξεχνάμε, πολύ σημαντικό, ότι το Ισραήλ πέτυχε να εξομαλύνει με μία σειρά από αραβικές χώρες λόγω ότι προηγουμένως συναντήθηκε μαζί τους, για πρώτη φορά, επί ελληνικού εδάφους.

Ας μη γελιόμαστε. Εάν η Ελλάδα είναι η συγκολλητική ουσία μεταξύ του Ισραήλ και των κρατών-λαών της περιοχής, ο αρχιτέκτονας της ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας είναι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ακόμα και ο αγωγός East Med δική του ιδέα είναι.

Η προσωρινή απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία της χώρας του είναι αισθητή. Λέγεται όμως ότι σύντομα επιστρέφει.

Μέχρι όμως να επιστρέψει, ο γιος του, ο Γιάιρ Νετενιάχου, άδραξε την ευκαιρία και με αφορμή της κράτησης των τουριστών στην Τουρκία εξαπέλυσε πύρινα βέλη εναντίον της.

«Μην πετάτε στην Τουρκία!», προέτρεψε τους Ισραηλινούς. «Ούτε για διακοπές, ούτε για ιατρικές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Η Τουρκία «είναι κράτος εχθρός» υπογράμμισε και αντιπρότεινε στους Ισραηλινούς να έρχονται σε Ελλάδα και Κύπρο:

«Θέλεις να πετάξεις στο εξωτερικό κοντά και φθηνά; Πετάξτε στους συμμάχους μας Ελλάδα και Κύπρο!».

Ο γιος Νετανιάχου έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην Τουρκία και ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των Ελλήνων.

Για τους Νετανιάχου οι Ισραηλινοί δεν έχουν άλλους αδελφούς συμμάχους στον κόσμο πέρα από τους Αμερικανούς και τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.