Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ βάζουν τέλος στα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη- Αμερικανική απόβαση Υπηρεσιών προκαλεί δυσφορία στον Ερντογάν

Η τουρκική δυσαρέσκεια για την αμερικανική παρουσία στη Θράκη μας αποτελεί απτή απόδειξη των επιθετικών σχεδίων της Άγκυρας τόσο σε στρατι...Η τουρκική δυσαρέσκεια για την αμερικανική παρουσία στη Θράκη μας αποτελεί απτή απόδειξη των επιθετικών σχεδίων της Άγκυρας τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό επίπεδο, τα οποία πλέον βλέπουν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν

Οι Τούρκοι είναι γνωστό ότι τελούν σε αναβρασμό και εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκεια τους αναφορικά με την πρόβλεψη που υφίσταται για την Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της ως την κύρια πύλη εισόδου προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού τους προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα, στη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Αυτή η δυσαρέσκεια αποτελεί απτή απόδειξη των επιθετικών σχεδίων τους τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό επίπεδο για τη Θράκη μας , τα οποία πλέον βλέπουν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Η MDCA όμως περιλαμβάνει και ισχυρή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας.

Τα εν λόγω θέματα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην Ουάσιγκτον την οποία επισκέφτηκε στον απόηχο της υπογραφής της MDCA και της ολοκλήρωσης του τρίτου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, ο οποίος περιλαμβάνει την ενίσχυση των σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η εσωτερική ασφάλεια.

Ο Έλληνας Υπουργός σημείωσε ότι «η χώρα μας και οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση και στον τομέα της ασφάλειας.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και συνεργαζόμαστε στενά και αποτελεσματικά για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ασταθή περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου με κοινό στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Με τον ομόλογο μου, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, συζητήσαμε την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής μας συνεργασίας, καθώς και την ανάγκη η Ελλάδα να έχει ένα στρατηγικό περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο στον τομέα της ασφάλειας».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Αναπληρωτή Συντονιστή για την Αντιτρομοκρατία Timothy Pounds, ενώ τη συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του, Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Ακολούθως επισκέφτηκε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων Bruce Swartz.
Η Αμερικανική απόβαση υπηρεσιών στη Θράκη ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Την ίδια ώρα η έντονη στρατιωτική παρουσία σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη συνοδεύεται και από κλιμάκια των Αμερικανικών Υπηρεσιών τα οποία συνεργάζονται ήδη με τις Ελληνικές Υπηρεσίες.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Αμερικάνων στρατιωτικών αλλά και υλικών από τρίτους και πιθανά «προβλήματα ». ΄

Οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η παρουσία αυτή των Αμερικανικών υπηρεσιών θα μειώσει δραματικά τον παρεμβατικό ρόλο της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη μας.

Η παρουσία των ΗΠΑ στη Θράκη θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και οικονομική ανάπτυξη.

Το σύνολο του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Βαλκάνια, και ειδικά στη Θράκη, δεν είναι Τούρκοι όπως θέλει η Άγκυρα να τους παρουσιάζει. Πρόκειται μουσουλμάνους στο θρήσκευμα που είναι Πομάκοι, Αθίγγανοι και τουρκογενείς

Πομάκοι και Αθίγγανοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Τουρκία

Η Άγκυρα βασίζεται στον τρόμο και την οικονομική εξαθλίωση των Μουσουλμάνων στην Θράκη, έτσι ώστε να ασκεί πάνω τους πολιτική Άλλωστε οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Τζέφρι Πάιατ μέσα στα Τεμένη της Θράκης από τους ψευτοχοτζάδες, κατόπιν εντολής της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπως αποδεικνύεται μόνο τυχαία δεν ήταν»

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη συνάντησε την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στηνοποία ο τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε τις ανησυχίες του.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.