Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Απόβαση» αμερικανικών ελικοπτέρων στο Λιτόχωρο! Συνεχείς ασκήσεις μαζί με ελληνικά σε στο Αιγαίο - «Εγκεφαλικά» στην Άγκυρα

Τα ελικόπτερα των ΗΠΑ που θα σταθμεύουν στην Ελλάδα θα πραγματοποιούν περιοδικά εκπαιδευτικές ασκήσεις μαζί με τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμε...







Τα ελικόπτερα των ΗΠΑ που θα σταθμεύουν στην Ελλάδα θα πραγματοποιούν περιοδικά εκπαιδευτικές ασκήσεις μαζί με τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις , στο πεδίο βολής Λιτόχωρου

Οι πυρετώδεις διεργασίες για την προετοιμασία στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να δεχθούν την παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων, βάσει της πρόσφατα ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην Άγκυρα.

Ο λόγος είναι απλός, οι Τούρκοι ότι και να γίνει, θα νιώθουν συνεχώς την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων δίπλα από την Κωνσταντινούπολη και τις μικρασιατικές ακτές, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τα σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και τις συνεχείς παραβιάσεις στο ελληνικό FIR στο Αιγαίο, δημιουργεί μια νέα κατάσταση, αφού τουρκικά μαχητικά ή ελικόπτερα είναι πιθανότατα πλέον να έρθουν σε “επαφή” με ελληνικά και αμερικανικά.

Τι θα γίνει για παράδειγμα σε μια περίπτωση απειλής ενός αμερικανικού ελικοπτέρου ή αεροσκάφους στο Αιγαίο, με τα γνωστά τουρκικά “καουμπουλίκια” περί δήθεν “ τουρκικού εναερίου χώρου” εντός ελληνικού FIR;

Οι Τούρκοι τα γνωρίζουν όλα αυτά, και για αυτό “καίγονται” από την παρουσία των Αμερικανών τόσο κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας, για αυτό και έβγαλαν στην δημοσιότητα σενάρια περί δήθεν περικύκλωσης της τουρκικής επικράτειας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που δεν ισχύει φυσικά.

Αυτό που “καίει” την τουρκική πλευρά πραγματικά είναι το γεγονός της μη επιβολής της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας” σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το οποίο επισήμανε επισταμένα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ.Μπάιντεν στον Ερντογάν στην συνάντηση των G-20.

Αυτή η αποκαλούμενη “διεθνή νομιμότητα” είναι το αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και δεν αλλάζει επειδή θέλουν οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι.

Τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν με προβληματισμό, ότι ο Αμερικανικός Στρατός επιτάχυνε τη διαδικασία των εργασιών στην Ελλάδα μετά τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

“Αφενός δημιουργεί στρατώνες εντός των ελληνικών στρατοπέδων, αφετέρου προετοιμάζει χώρους στάθμευσης για τα αμερικανικά ελικόπτερα σε κάποια στρατιωτικά αεροδρόμια", αναφέρει δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα έργα υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη επιθετικών ελικοπτέρων του Αμερικανικού Στρατού στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας αεροπορίας στρατού, που βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο του Βόλου.

Αμερικανοί και Έλληνες αξιωματικοί εξέτασαν τα έργα, για την υποδοχή των ελικοπτέρων.
Γίνονται προσπάθειες για την προετοιμασία στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υποδεχθούν την αμερικανική ομάδα αεροπορίας στρατού.

Τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα σημεία όπου θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη εκατοντάδες πολεμικά ελικόπτερα και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα.

Αμερικανικά και ελληνικά ελικόπτερα θα συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις, πάνω από το Αιγαίο, ενώ τα ελικόπτερα των ΗΠΑ που θα σταθμεύουν στην Ελλάδα θα πραγματοποιούν περιοδικά εκπαιδευτικές ασκήσεις μαζί με τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις , στο πεδίο βολής Λιτόχωρου, αλλά και σε ορεινές και πεδινές περιοχές και σε οικισμούς.

Αυτές οι πτήσεις θα επαναλαμβάνονται συνεχώς σε ορισμένες περιόδους του έτους για την εκπαίδευση Αμερικανών πιλότων.

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικές πτήσεις συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στη αεροπορική βάση της Λάρισας (110 ΠΜ ), όπου σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έρχονται στη Λάρισα σχεδόν καθημερινά, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτή η δραστηριότητα θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους "υπερδραστήριους" Τούρκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.