Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πένθος στο Άγιος Όρος: Πέθανε διασωληνωμένος μοναχός από κορονοϊό

Την Κυριακή 7/11/2021 στις 09:30 π.μ. κοιμήθηκε ο π. Παντελεήμων μοναχός στο Άγιο Όρος, από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία...







Την Κυριακή 7/11/2021 στις 09:30 π.μ. κοιμήθηκε ο π. Παντελεήμων μοναχός στο Άγιο Όρος, από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα) σε ηλικία 59 ετών.

Μια εβδομάδα πριν, οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους οικείους του, ότι είχε διασωληνωθεί λόγω κορoνοϊού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με το MEGA, ότι ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφηνε ο γέροντας του.

Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση:

“Αγαπητοί μας αδελφοί χαίρετε!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις προσευχές όλων και να σας ενημερώσουμε ότι, ο Πανάγαθος Θεός σήμερα Κυριακή 07/11/2021 (Ν.Η.) στις 09:30 π.μ. τον πήρε κοντά του σε ηλικία 59 ετών.

Ας ευχόμαστε λοιπόν όλοι, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Παντελεήμονος Μοναχού.

Καλόν παράδεισο πολυαγαπημένε μας αδελφέ!!!”

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εκτός από τον πατέρα Παντελεήμονα, πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμονα, ο αριθμός αυξήθηκε στους 9.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, ο ένας εκ των δύο μοναχών ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφηνε ο γέροντάς του, ενώ για τη ζωή τους παλεύουν τρεις ακόμα μοναχοί.

Οσο για το πώς έφτασε και εξαπλώθηκε ο ιός εκεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές και από το Άγιο Όρος, όπως μετέδωσε το Mega, φαίνεται ότι πολλοί προσκυνητές από τα Βαλκάνια μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Άγιο Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.