Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανία: Σάλος με τον 67χρονο νεκρόφιλο, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 100 πτώματα

Πηγή: iefimerida.gr - Βρετανία: Σάλος με τον 67χρονο νεκρόφιλο, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 100 πτώματα

 Μια ανεξάρτητη έρευνα ξεκινά στη Βρετανία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας Σατζίντ Χαβίντ, μετά την ομολογία του Ντέιβιντ Φού...





 Μια ανεξάρτητη έρευνα ξεκινά στη Βρετανία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας Σατζίντ Χαβίντ, μετά την ομολογία του Ντέιβιντ Φούλερ, 67 ετών, που βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κακοποιεί τουλάχιστον 100 πτώματα σε δύο νεκροτομεία του νοσοκομείου του Κεντ, επί 12 χρόνια.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρολόγο από το Χίθφιλντ του Ανατολικού Σάσεξ, που παραδέχτηκε τη δολοφονία της Γουέντι Κνελ και της Κάρολαϊν Πιρς το 1987, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να τονίζει πως «η έρευνα θα εξετάσει τα αδικήματα και τις επιπτώσεις τους», σύμφωνα με το BBC.

«Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς αυτά τα αδικήματα έγιναν, να βρούμε τυχόν τομείς όπου ήταν απαραίτητη η έγκαιρη δράση και στη συνέχεια να εξετάσουμε ευρύτερα εθνικά ζητήματα», εξήγησε ο Σατζίντ Χαβίντ, με την έρευνα να χωρίζεται σε δύο μέρη: Μια ενδιάμεση έκθεση που θα δημοσιευτεί στις αρχές του νέου έτους και μια δεύτερη τελική έκθεση που θα εξετάζει την ευρύτερη εθνική εικόνα.

Θα επανεξεταστουν οι κυρώσεις

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους και τις οικογένειες όλων των θυμάτων για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, επισημαίνοντας πως «τίποτα που μπορούμε να πούμε δεν θα αναιρέσει ό,τι έχει γίνει, αλλά πρέπει να δράσουμε για να βεβαιωθούμε ότι τίποτα τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά».

Ο Σερ Τζόναθαν Μάικλ, συνεργάτης στο Royal College of Physicians, θα προεδρεύσει της έρευνας και θα αντικαταστήσει μια ανεξάρτητη έρευνα που ανατέθηκε από το Maidstone and Tunbridge Wells NHS Trust, σύμφωνα με τον Σατζίντ Χαβίντ.

Τέλος, σύμφωνα με το BBC, τόνισε ότι οι κυρώσεις που αφορούν «αποκρουστικά σεξουαλικά αδικήματα» θα επανεξεταστούν

«Πήγαινε στο νεκροτομείο όταν έφευγε το προσωπικό»

Ο Ντέιβιντ Φούλερ κράτησε, σύμφωνα με το BBC, εικόνες και βίντεο με τα εγκλήματα που διέπραξε σε σκληρούς δίσκους. Ήταν χρονολογημένα μεταξύ 2008 και 2020 και ο ίδιος επισήμανε ορισμένους από τους φακέλους με τα ονόματα των θυμάτων του.

Ο Φούλερ εργαζόταν σε νοσοκομεία από το 1989 και βρισκόταν στο Νοσοκομείο του Κεντ και του Σάσεξ μέχρι που έκλεισε, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Tunbridge Wells στο Pembury, όπου συνέχισε τα αδικήματα μέχρι τη σύλληψή του το 2020, με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι ο Φούλερ θα δούλευε αργά τις βάρδιες και θα πήγαινε στο νεκροτομείο όταν έφευγε το άλλο προσωπικό.

Τι δήλωσε ο Ντέιβιντ Φούλερ

Υπενθυμίζεται πως ο Ντέιβιντ Φούλερ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία της 25χρονης Γουέντι Νελ και της 20χρονης Κάρολαϊν Πιρς σε δύο χωριστές επιθέσεις στο Τένμπριτζ Γουέλς του Κεντ της Βρετανίας, αλλά στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του άλλαξε την κατάθεσή του και, όπως ελέχθη στο δικαστήριο, επιτέθηκε σεξουαλικά στα δύο θύματά του αφού τα είχε σκοτώσει, ενώ κακοποίησε σεξουαλικά και τις σορούς γυναικών στα νεκροτομεία των νοσοκομείων του Κεντ, του Σάσεξ και του Τένμπριτζ Γουόλς, όσο εργαζόταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.