Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ... Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας – 3.000 με 4.000 μετανάστες στα σύνορα

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε σήμερα, Δευτέρα, ως «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο η Λευκορωσία «χρησιμοποιεί» το μεταναστευτικό, με την ώθηση μετα...







Το ΝΑΤΟ καταδίκασε σήμερα, Δευτέρα, ως «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο η Λευκορωσία «χρησιμοποιεί» το μεταναστευτικό, με την ώθηση μεταναστών προς τα σύνορα της Πολωνίας, κράτους μέλους τόσο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ένταση στα σύνορα των δύο χωρών αυξάνεται.

Εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε νωρίτερα απόψε πως αυτή τη στιγμή σχεδόν 3.000-4.000 μετανάστες βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και χιλιάδες άλλοι είναι έτοιμοι να τους ακολουθήσουν.

Η πολωνική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε επίσης προ ολίγου ότι η χώρα θα κλείσει το συνοριακό πέρασμα με τη Λευκορωσία στην Κουζνίκα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Λόγω της κατάστασης στα πολωνικά σύνορα με τη Λευκορωσία, από αύριο, 09/11 από τις 07:00 π.μ. (σ.σ. τοπική ώρα) η συνοριακή κυκλοφορία στο οδικό συνοριακό πέρασμα στην Κουζνίκα θα διακοπεί», ανέφερε η συνοριακή φρουρά στο Twitter.

«Σε ολόκληρη τη Λευκορωσία, υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι που είναι έτοιμοι να περάσουν τα πολωνικά σύνορα», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πιότρ Μούλερ σε δημοσιογράφους.

«Η χρήση μεταναστών από το καθεστώς (του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ) Λουκασένκο ως υβριδική τακτική είναι απαράδεκτη», ανέφερε από την πλευρά του το ΝΑΤΟ, εκφράζοντας ανησυχία για αυτή την κατάσταση.

«Ανησυχούμε για την πρόσφατη κλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας. Καλούμε τη Λευκορωσία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο», προστίθεται σε σχετική δήλωση.

Η Συμμαχία θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κρατών μελών της και ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, «η οποία ασκεί πίεση» σε τρεις σύμμαχες χώρες – Λιθουανία, Λετονία και Πολωνία – όπως αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.