Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος αγόρασε ακόμη 30 Rafale από τη Dassault

Το συμβόλαιο για την απόκτηση από την Αίγυπτο 30 επιπλέον Rafales τέθηκε σε ισχύ, επιβεβαίωσε η Dassault Aviation. Η οριστικοποίηση της αγ...







Το συμβόλαιο για την απόκτηση από την Αίγυπτο 30 επιπλέον Rafales τέθηκε σε ισχύ, επιβεβαίωσε η Dassault Aviation.

Η οριστικοποίηση της αγοράς ακολουθεί την ανακοίνωση που έγινε στις 4 Μαΐου 2021. Η τελευταία αγορά θα ανεβάσει τον αριθμό των Rafales που διαθέτει η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία σε 54.

24 Rafales αποκτήθηκαν στο πλαίσιο σύμβασης που υπογράφηκε το 2015.
Μετά τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία είναι η δεύτερη παγκόσμια αεροπορική δύναμη «που διαθέτει έναν τέτοιο στόλο Rafales». 

Η Dassault Aviation παραμένει στρατηγικός εταίρος του αιγυπτιακού στρατιωτικού κατεστημένου για σχεδόν μισό αιώνα και η τελευταία προμήθεια εδραιώνει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ Καΐρου και Παρισιού.

Ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σε ένα απαιτητικό γεωπολιτικό πλαίσιο, η Αίγυπτος επέλεξε το Rafale για να διασφαλίσει τον ρόλο της ως βασικός παράγοντας στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή, με πλήρη κυριαρχία. Αυτή είναι μια τιμή για την Dassault Aviation και τους εταίρους της, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί πλήρως να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αιγυπτιακών αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.