Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκκληση να ενωθούν συριακός στρατός και Κούρδοι (SDF) για να πολεμήσουν τους Τούρκους

Η Συριακή Κουρδική Εθνική Πρωτοβουλία, που υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ, ζήτησε να δημιουργηθεί ένας κοινός θάλαμος επιχειρήσεων μετα...






Η Συριακή Κουρδική Εθνική Πρωτοβουλία, που υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ, ζήτησε να δημιουργηθεί ένας κοινός θάλαμος επιχειρήσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την «αντιμετώπιση της εχθρότητας της Τουρκίας» και κάλεσε τους Κούρδους και τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσουν αμέσως διάλογο, μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Rudaw.

Ο επικεφαλής της Συριακής Κουρδικής Εθνικής Πρωτοβουλίας, Ομάρ Όσο, εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την αυξανόμενη απειλή που αποτελεί η Τουρκία.

Ο πρώην βουλευτής της Συρίας, Ομάρ Όσο, ζήτησε τη δημιουργία ενός θαλάμου επιχειρήσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των SDF για την αντιμετώπιση του «εχθρικού εξτρεμισμού της Τουρκίας».

Ο Ομάρ Όσο κάλεσε επίσης όλα τα κουρδικά κόμματα και τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσουν αμέσως διάλογο για την επίτευξη δίκαιης εθνικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα και την εγγύηση των νόμιμων δικαιωμάτων των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, αυτή η έκκληση είναι αποτέλεσμα λόγω των σοβαρών απειλών της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και για να εμποδίσουν την Τουρκία ώστε να λήξει η κατοχή της σε όλα τα συριακά εδάφη.


Η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση

Στις 10 Οκτωβρίου, δύο Τούρκοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτες στην περιοχή Αζάζ και η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των SDF- από την Τελ Ριφάτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.