Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ... Η Άγκυρα εμφανίζεται ως σωτήρας των αλλοδαπών και κατηγορεί την Ελλάδα για βασανιστήρια!

15 Πακιστανοί μετανάστες που πήγαν στην Ελλάδα με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία αφού "βασανίστηκαν απ...







15 Πακιστανοί μετανάστες που πήγαν στην Ελλάδα με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία αφού "βασανίστηκαν από Έλληνες στρατιώτες και διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους".

Το γελοίον του πράγματος είναι πως ο τίτλος του άρθρου μιλάει για "Αφγανούς μετανάστες" και το κείμενο για "Πακιστανούς" (το διόρθωσαν αργότερα)!

"15 Πακιστανοί παράτυποι μετανάστες, που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα με την ελπίδα να πάνε στην Ευρώπη, επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα στην περιοχή του Καραϊούσουφ.

Οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν και πιάστηκαν από τους Έλληνες στρατιώτες όταν πλησίασαν στην ακτή, βασανίστηκαν στο στρατόπεδο για 4 ημέρες και εκδιώχθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας. Ο Hadım Hüseyin και ο Ali Hamza, Πακιστανοί υπήκοοι, που θα πέθαιναν στα σύνορα, σώθηκαν με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτών. Μετανάστες από το Πακιστάν, που επέζησαν με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτών, μίλησαν για τη φρίκη τους" αναφέρει το άρθρο και επικαλείται δήθεν τραγικές μαρτυρίες!

Ο Hadım Hüseyin είπε: «Θέλαμε να πάμε στην Ελλάδα. Μας έπιασαν και μας χτύπησαν για 4 ημέρες και μας έριξαν πίσω στην Τουρκία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μας βρήκαν και μας έδωσαν τα παπούτσια και τα ρούχα μας, αλλά οι Έλληνες στρατιώτες δεν μας έδωσαν ούτε φαγητό ούτε νερό για 4 ημέρες. Ήρθαμε να εργαστούμε από ανάγκη, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε φάρμακα, είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήμασταν 15 άτομα και βασάνισαν έναν φίλο μου».... .

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα τουρκικά μέσα με αβάντα του ΟΗΕ...

Υπάρχουν «ολοένα και περισσότερα στοιχεία» για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Είναι παράνομες βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να συμβαίνουν", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) Marta Hurtado σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ. "Κάθε άτομο, κάθε μετανάστης, που προσπαθεί να διασχίσει διεθνή σύνορα έχει το δικαίωμα μιας ατομικής αξιολόγησης", δήλωσε η Hurtado.

Σε ερώτηση του τουρικού Anadolu Agency (AA) σχετικά με τις αντιδράσεις, η Hurtado είπε ότι το γραφείο της συζητά αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Εδώ και μερικούς μήνες, προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε και να δούμε τι πρέπει να κάνει η ΕΕ για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο στα εξωτερικά σύνορα", δήλωσε η Hurtado.

Την περασμένη Παρασκευή, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson, προέτρεψε την Ελλάδα να διερευνήσει τις παράνομες ανατροπές των αιτούντων άσυλο.

Σε μια νέα έκθεση, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA) αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι μετανάστες στα σύνορα της ΕΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες και παραβιάσεις δικαιωμάτων στα κέντρα κράτησης και υποδοχής. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η ώθηση των μεταναστών στην Τουρκία έχει γίνει de facto συνοριακή πολιτική της Ελλάδας και ότι τα βασανιστήρια, η κακομεταχείριση και οι ανατροπές συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.