Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαδηλώσεις Κούρδων στην Ευρώπη κατά της χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία

  Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά της χρήσης χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος στο ιρακινό Κουρδιστάν ενάντια στους Κούρδους αντάρτες...

 





Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά της χρήσης χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος στο ιρακινό Κουρδιστάν ενάντια στους Κούρδους αντάρτες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η κουρδική οργάνωση-ομπρέλα KCDK-E προώθησε τις διαδηλώσεις καλώντας τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και άλλους αρμόδιους θεσμούς να αναλάβουν άμεση δράση.

Ζητήθηκε ανεξάρτητη έρευνα για αναφορές σχετικά με τη χρήση απαγορευμένων όπλων στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Νότιο Κουρδιστάν.

Τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό κλήθηκαν να σταματήσουν να αγνοούν τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), στρατιωτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει συνολικά 323 επιθέσεις με χημικά όπλα τους τελευταίους έξι μήνες και 38 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δηλητηριωδών αερίων από την αρχή του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.