Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενώ υπογραφόταν η ελληνοαμερικανική συμφωνία ο Ακάρ απειλούσε την Ελλάδα με το τουρκικό ναυτικό και την "Γαλάζια Πατρίδα”

"Αποκλείεται να συμβιβαστούμε (με την Ελλάδα-Κύπρο) για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας και τα συμφέροντά μας στην Α.Μεσόγειο-Αιγαίο&qu...







"Αποκλείεται να συμβιβαστούμε (με την Ελλάδα-Κύπρο) για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας και τα συμφέροντά μας στην Α.Μεσόγειο-Αιγαίο" είπε μεταξύ άλλων

Συνεχίζει η Άγκυρα μέσω του Τούρκου υπουργού άμυνας αυτήν την φορά, να απειλεί την χώρα μας και την Κύπρο στην Α.Μεσόγειο με το δήθεν ισχυρό τουρκικό πολεμικό ναυτικό, ενώ σε κάθε κίνηση τονίζεται η προάσπιση της φανταστικής “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Δηλαδή σύμφωνα με τον Ακάρ, το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό απειλείται από το τουρκικό ναυτικό σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Αυτό είναι ένα πολύ κακό νέο πρωτίστως για τα μέλη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που αναγκάζονται να υπακούουν σε παράλογα κελεύσματα της ηγεσίας τους, με στόχο να υπερασπιστούν ανύπαρκτες “Γαλάζιες Πατρίδες”. και στην συνέχεια για την περιοχή της Α.Μεσογείου.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις πραγματικά τρομερές δυνατότητες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, τις οποίες διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ειδικά το Καλοκαίρι του 2020, και δεν νομίζουμε να συμφωνούν με τον Τούρκο υπουργό άμυνας σε καμία περίπτωση.

Ο Τούρκος υπουργός υπακούοντας στην παράλογη κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Σαράι του Ερντογάν, προσπαθεί να αρθρώσει “ άναρθρες κραυγές” κατά Ελλάδος-Κύπρου, επικαλούμενος τις πρόσφατες NAVTEX που ανακοίνωσε η Τουρκία σχετικά με τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνητικών σκαφών.

«Αποκλείεται να συμβιβαστούμε ( με την Ελλάδα-Κύπρο) για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας και τα συμφέροντά μας στην Α.Μεσόγειο-Αιγαίο.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Υπάρχει ένα επίπεδο προγραμματισμού και υλοποίησης που ορισμένοι ούτε που ονειρεύονται. Εν τω μεταξύ, κάνουν κάποιες συνομιλίες και αξιολογήσεις χωρίς να δουν, να ακούσουν, να κατανοήσουν ή να γνωρίζουν ποιες είναι οι πληροφορίες τους. Αυτή είναι η εποχή που το στρατιωτικό προσωπικό μας έχει ανάγκη από περισσότερο ηθικό”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Adnan Özbal, τον Διοικητή Αεροπορίας Πτέραρχο Hasan Küçükakyüz και τον υφυπουργό Yunus Emre Karaosmanoğlu παρακολούθησε την τελετή έναρξης στο στρατιωτικό πανεπιστήμιο (MSU) για το έτος 2021-2022, κάνοντας αυτές τις δηλώσεις παρουσία μαθητών των τουρκικών στρατιωτικών σχολών.

Ο Ακάρ συνεχίζοντας το παραλήρημα τόνισε ότι ο ίδιος “παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις βόρεια του Ιράκ και της Συρίας, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Παρακολουθούμε όλες τις αναφορές που λαμβάνουμε. Ό, τι πρέπει να γίνει για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως έγινε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, όταν έρθει η ώρα και για αυτό μην αμφιβάλλει κανείς.

Δεν υπάρξει ποτέ «συμβιβασμός και εγκατάλειψη του αγώνα» με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του έθνους μας. Ό, τι πρέπει να γίνει γι 'αυτό, το έχουμε κάνει μέχρι τώρα και θα το κάνουμε», ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός άμυνας, υπακούοντας τον παράλογο Ερντογάν, εξέδωσε χάρτη πριν δύο ημέρες με τον οποίο εξαφανίζεται η ΑΟΖ νότια της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, ενώ “καταλαμβάνεται” και κομμάτι της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ.

Τέλος, ο χάρτης αυτός “εξαφανίζει” τον αγωγό East Med, τον οποίο έχει εγκρίνει η αμερικανική Γερουσία, ενώ ο Ακάρ απειλεί ταυτόχρονα με δήθεν χρήση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κατά του ελληνισμού.

Μία παρατήρηση μπορεί να γίνει σε αυτόν τον ισχυρισμό του Χουλουσί Ακάρ (που τρέμει μην βρεθεί και αυτός κάποια στιγμή πίσω από τα σίδερα από το καθεστώς Ερντογάν), “ τους ρώτησε τους Τούρκους ναύτες για αυτό που ξεστόμισε κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν; pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.