Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγάλη γαλλική ναυτική άσκηση στην Μεσόγειο με το βλέμμα στην Τουρκία-Σενάριο δράσης σε κατάσταση υψηλής έντασης

  Οι Γάλλοι "έφτιαξαν" ήδη ειδική ναυτική αρμάδα με 1500 πεζοναύτες για επιθέσεις από την θάλασσα στην Α.Μεσόγειο "λοξοκοιτ...



 



Οι Γάλλοι "έφτιαξαν" ήδη ειδική ναυτική αρμάδα με 1500 πεζοναύτες για επιθέσεις από την θάλασσα στην Α.Μεσόγειο "λοξοκοιτώντας" την Τουρκία του Ερντογάν

Δύο γαλλικά ελικοπτεροφόρα (LHD) και 25 ελικόπτερα συμμετέχουν σε μεγάλες αμφίβιες ασκήσεις του γαλλικού πολεμικού ναυτικού με δυνάμεις πεζοναυτών μεγάλης κλίμακας, με την ονομασία Cormoran 21 στην Μεσόγειο με τον βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις της Τουρκίας από την Κύπρο και το Αιγαίο έως την Λιβύη..

“Ο στόχος είναι να εκπαιδευτούν οι Γάλλοι πεζοναύτες υπηρεσίες σε ένα σενάριο μάχης υψηλής έντασης αντιπροσωπευτικό αυτού που θα αντιμετωπίσει ο γαλλικός στρατός στην περιοχή”, αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Στην άσκηση Cormoran-21 συμμετέχουν 2 LHD τύπου Mistral, 1 αντιτορπιλικό άμυνας περιοχής, 1 φρεγάτα FREMM, 25 ελικόπτερα και 1.500 πεζοναύτες και ναύτες.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου και έως τις 15 Οκτωβρίου 2021, το επιτελείο της ειδικής δυνάμεως GNAM, πραγματοποιεί την άσκηση Cormoran 21 στη Μεσόγειο, η οποία κατά το γαλλικό επιτελείο είναι μια στρατιωτική άσκηση προβολής ισχύος προς όλους (Τουρκία).

Σχεδόν 1.500 άτομα από το πολεμικό ναυτικό και τις δυνάμεις πεζοναυτών συμμετέχουν σε αυτήν την άσκηση υψηλής έντασης.

Για πρώτη φορά, αναπτύσσεται μια ειδική δύναμη τύπου GNAM που αποτελείται από δύο LHD κλάσης Mistral, με δύο ομάδες ελικοπτέρων (από 3 μονάδες: 1ο, 3ο και 5ο σύνταγμα ελικοπτέρων μάχης RHC) καθώς και μια αμφίβια ομάδα εμπλοκής και δύο σκάφη συνοδείας.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας 7 έως 8 Οκτωβρίου, 10 ελικόπτερα από το GNAM πραγματοποίησαν επιδρομή από τη θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας για πολεμικές συγκρούσεις υψηλής έντασης.

Συγκεκριμένα 3 ελικόπτερα Tiger, 4 Caiman, 2 Puma και ένα Gazelle συμμετείχαν σε αυτήν την πρώτη νυχτερινή επιδρομή.Με αυτήν την αποστολή προβολής ισχύος να διενεργείται με άψογο τρόπο μέσα στην νύχτα και χωρίς ανοικτές επικοινωνίες, σε ένα παράκτιο περιβάλλον που σύμφωνα με το σενάριο ήταν ιδιαίτερα εχθρικό (τι μας θυμίζει;).

Οι δύο ομάδες ελικοπτέρων αποβίβασαν τις ομάδες αμφιβίων κομάντος στην περιοχή -στόχο.Οι πρώτοι κομάντος παρείχαν πληροφορίες για τον εχθρό, και στην συνέχεια οι ομάδες κρούσεως επενέβησαν από αέρος για να εκτελέσουν την εξουδετέρωση του εχθρού με την υποστήριξη πυρών και από τα πλοία.

Μετά από 10 ημέρες εκπαίδευσης, η επιτυχία αυτής της πρώτης επιδρομής απεικονίζει την ικανότητα του ειδικού τμήματος GNAL να επιχειρεί σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Ο ναύαρχος Πιερ Βαντιέρ, ο αρχηγός του επιτελείου του γαλλικού πολεμικού ναυτικού είπε σε ένα μήνυμα στο Twitter:

«Τα LHD Tonnerre και Mistral συμμετέχουν στην άσκηση Cormoran 21. Ο κύριος στόχος είναι να εκπαιδεύσουν τα πληρώματα τους και τους συντρόφους του στρατού, ώστε να διεξάγουν επιχειρήσεις από θάλασσα σε ξηρά, υπό υψηλή απειλή και σε δύσκολες συνθήκες.

Αντιμετωπίζοντας τις επιχειρησιακές προκλήσεις των καιρών σημαίνει να είμαστε σε θέση να καινοτομήσουμε σε όλους τους τομείς. Αυτές οι ασκήσεις είναι οι θερμοκοιτίδες των αυριανών στρατιωτικών απαντήσεων μας. Η μαχητική ετοιμότητα υψηλής έντασης και η διαλειτουργικότητα με άλλες δυνάμεις είναι μια αναγκαιότητα», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Ναυτικό, η άσκηση Cormoran 21 επιτρέπει στις γαλλικές μονάδες να δράσουν, πραγματοποιώντας αρκετές νυχτερινές επιθέσεις προβολής ισχύος από τη θάλασσα προς χερσαίους στόχους.

Επιτρέπει επίσης στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητά τους ενσωματώνοντας τον εξοπλισμό νέας γενιάς του προγράμματος SCORPION, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή την υπέρβαση ενός αντιπάλου ισοδύναμης ισχύος.

Η όλη διάταξη των γαλλικών δυνάμεων σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές αφορά πιθανές δράσεις των Γάλλων στην Μεσόγειο, Λιβύη και Α.Μεσόγειο, στην οποία οι Τούρκοι προκαλούν όσο μπορούν τους πάντες και ειδικά το Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.