Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο τέλος ξέρετε τι θα πάρει...;;; Ο Ερντογάν Ζητά μαχητικά και από ΗΠΑ και από Ρωσία...!!!

Είναι γνωστό πως ο Ερντογάν έχει μεγαλώσει μέσα στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου έμαθε με τον καλύτερο τρόπο να «παζαρεύει» και ν...





Είναι γνωστό πως ο Ερντογάν έχει μεγαλώσει μέσα στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου έμαθε με τον καλύτερο τρόπο να «παζαρεύει» και να ελίσσεται, όταν οι καταστάσεις ζορίζουν.

Ανάλογες πρακτικές χρησιμοποιεί και στην πολιτική. Την ώρα λοιπόν που οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο… ναδίρ και η Ελλάδα ενισχύει συνεχώς τη φαρέτρα της με νέα οπλικά συστήματα, ο Ερντογάν επιχειρεί να γεφυρώσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον.
Στο πλαίσιο αυτό, υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ (“LoR for LOA”) με την οποία ζητά 40 ολοκαίνουργια F-16 Block 70/72 (δηλαδή την κορυφαία διαμόρφωση “V”) με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), καθώς επίσης και για την αναβάθμιση άλλων 80 μαχητικών F-16 που βρίσκονται στον τουρκικό στόλο στο ίδιο επίπεδο. Συνολικά δηλαδή 120 αεροσκάφη.

Η Τουρκία λοιπόν ουσιαστικά αποδέχεται την «αποβολή» της από το πρόγραμμα του F-35 και ζητά την αμέσως επόμενη κορυφαία επιχειρησιακά επιλογή από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, είναι προφανές πως επιχειρεί να λιώσει τους πάγους με την Ουάσινγκτον, τη στιγμή εντούτοις που λίγες μέρες πριν ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και δήλωσε πως η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς νέου αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ενώ έχει στείλει ανάλογη επιστολή και στη Μόσχα, με την οποία ζητά να μάθει διαθεσιμότητες για μαχητικά που μπορεί να εξάγει στη γείτονα.

Στην Ελλάδα αναγνωρίζουν τη... δυσφορία του τουρκικού καθεστώτος για το εξοπλιστικό μπαράζ, ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται είναι πως η χώρα μας κινείται με βάση το τρίπτυχο: Διπλωματική κινητικότητα, επιχειρησιακή ετοιμότητα και εξοπλιστική ενίσχυση. Το τι κάνει λοιπόν η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι θέμα δικό τους. Εμείς οφείλουμε να δίνουν πάντα και σε κάθε πεδίο τις κατάλληλες απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.