Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η φρεγάτα «Κανάρης» εν δράσει σε άσκηση στην Αλεξάνδρεια... Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ κατέπλευσε στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη Φ/Γ ...








Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ κατέπλευσε στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

Την επομένη, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, και μετά τον απόπλου της, η Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, «εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικών ελιγμών και Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ)».

«Η ανωτέρω δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων και συνέβαλε αφενός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή», προσέθεσε το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε το επιτελείο στη δημοσιότητα:









Σημειώνεται, τέλος, πως «κατά τη διάρκεια της παραμονής της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αλεξάνδρεια, έλαβε χώρα εθιμοτυπική επίσκεψη του Κυβερνήτου της, του Διοικητού 2ης Μοίρας Φρεγατών και του Έλληνα Ακολούθου Άμυνας Καϊρου στον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.