Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυμα Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο: Θα δεχτούμε χάρτες που χαράχτηκαν σε γραφεία;

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, κατά την επίσκεψή του στη Ν. Υόρκη, στο περιοδικό Kriter της ΜΚΟ SETA, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ...





Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, κατά την επίσκεψή του στη Ν. Υόρκη, στο περιοδικό Kriter της ΜΚΟ SETA, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανατ. Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, ενώ προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν θα δεχτεί χάρτες (σ.σ. Σεβίλλης) που σχεδιάστηκαν σε ένα τραπέζι.

«Σε αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι τα διπλά στάνταρντς, που κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν, χρησιμοποιώντας το διεθνές δίκαιο ως δικαιολογία. Δηλ. δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο; Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία;», αναρωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια απαξίωσε την Δύση και την ανωτερότητα της δυτικής πολιτικής σκέψης, καθώς αυτή είναι που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

«Τέρμα πλέον η αντίληψη που προκαλεί προβλήματα ότι ‘η Δύση είναι ανώτερη’. Όλοι πλέον το αμφισβητούν και το αποδέχονται τώρα. Ακόμη και η ίδια η Δύση έχει αρχίσει να το αποδέχεται. Η ηγεμονία της Δύσης, η οποία διαρκεί εδώ και αιώνες, έλαβε τέλος. Ένα νέο διεθνές σύστημα αναδύεται».

Ο Ερντογαν δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και υποστήριξε ότι δεν φοβούνται να προστατεύσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που δημιουργείται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές; Φυσικά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές. Έχουμε κάνει ό,τι είναι αναγκαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν θα διστάσουμε αυτό να πράξουμε ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.