Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...;;; Στην Αλβανία... πρώην γενικός εισαγγελέας καταζητείται από την Ιντερπόλ...!!!

Στην Αλβανία ο πρώην γενικός εισαγγελέας, ο διαβόητος Αντριάτικ Λάλα, είναι πλέον διεθνώς καταζητούμενος από την Ιντερπόλ. Όπως μεταδίδουν ...







Στην Αλβανία ο πρώην γενικός εισαγγελέας, ο διαβόητος Αντριάτικ Λάλα, είναι πλέον διεθνώς καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, υποβλήθηκε αίτημα στην Ιντερπόλ για τον χαρακτηρισμό του ως «διεθνώς καταζητούμενος».

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας καταδικάστηκε για διαφθορά σε δύο (2) χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό των Τιράνων «Top Channel», η ταυτότητα και τα στοιχεία του Αντριάτικ Λάλα θα εμφανιστούν σύντομα στον ιστότοπο της Ιντερπόλ.
Έχει διαφύγει από την Αλβανία

Η αλβανική Αστυνομία δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πρώην γενικός εισαγγελέας.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι έχει καταφύγει στην Ελβετία ή την Ουγγαρία.

Το Ειδικό Εφετείο τον έκρινε ένοχο για απόκρυψη περιουσίας σε τρεις υποθέσεις και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών στις 22 Σεπτεμβρίου φέτος.

Είναι ο μόνος ανώτερος αξιωματούχος της Δικαιοσύνης που έχει καταδικαστεί ερήμην στην Αλβανία.

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας, εκτός από την καταδικαστική απόφαση, απαγορεύεται να ασκεί δημόσια καθήκοντα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έχουν κατασχεθεί ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένης γης και διαμερίσματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λάλα ήταν ο γενικός εισαγγελέας στην Αλβανία μέχρι το τέλος του 2017.
Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2018

To mεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στην Αλβανία σε βάρος του του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αντριάτικ Λάλα, για υποθέσεις διαφθοράς το 2018.

Ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος με μία γοητευτική γυναίκα, 25 χρόνια νεότερή του, η οποία πλέον ζει μόνιμα στην Γερμανία, μαζί με τα παιδιά τους.

Στις αρχές του 2018 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπεριέλαβε τον πρώην γενικό εισαγγελέα και την οικογένειά του στη μαύρη λίστα.

Επίσης εκδόθηκε απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ με το αιτιολογικό της «συμμετοχής του σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στην Αλβανία».

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας κατηγορήθηκε ότι αγόρασε μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων.

Επίσης κατέχει πολλά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία –όπως φαίνεται- αγόρασε περίπου 30 φορές λιγότερο από την πραγματική τους τιμή.

Αυτά θεωρήθηκαν χρηματοοικονομικές συναλλαγές με πρόσωπα που είχαν ποινικές υποθέσεις και σχετίζονταν με σοβαρά εγκλήματα.

Το 2017 του «επιτέθηκαν» οι Αμερικανοί

Τον Φεβρουάριο του 2017 προκλήθηκε πολιτική αναταραχή στην Αλβανία λόγω της δημόσιας κόντρας μεταξύ του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λιού, με τον Γενικό Εισαγγελέα της Αλβανίας, Αντριάτικ Λάλα.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών, κατηγόρησε άμεσα τον Γενικό Εισαγγελέα ότι εργάζεται κατά της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη της χώρας.

Μία μεταρρύθμιση που θεωρείται το μεγάλο στοίχημα της Ε.Ε, και των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε, μάλιστα, ότι για λόγους που άπτονται της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη, η Αμερικανική Πρεσβεία ακύρωσε και αρνήθηκε την αμερικανική βίζα στον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα και τη σύζυγό του.

Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν τότε βίζα σε εβδομήντα ακόμα εισαγγελείς και δικαστές στην Αλβανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.