Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι εξαιρούνται και τι θα ισχύσει για τις πολυκατοικίες – Όσα θα προβλέπει η ΚΥΑ

Έως τις 10 Νοεμβρίου υπολογίζεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης και ως τις 10 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί ...







Έως τις 10 Νοεμβρίου υπολογίζεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης και ως τις 10 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί η προκαταβολή: Θα δοθεί σε όλους όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος και πέρυσι με την προϋπόθεση όμως να έχουν κάνει αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί έως και τις 30 Δεκεμβρίου εφόσον «περαστούν» στο σύστημα τα τιμολόγια. Αυτή η διαδικασία αφορά στους «παλαιούς» δικαιούχους που θα λάβουν προκαταβολή.

Οι χιλιάδες νέοι δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση όταν «ανοίξει» η πλατφόρμα και αφού προσκομίσουν και τα τιμολόγια θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Ένα από τα σημεία που ενδιαφέρει τους δικαιούχους –μετά και την διεύρυνση του αριθμού τους- είναι τι ισχύει στις περιπτώσεις των πολυκατοικιών.

Τι ισχύει για πολυκατοικίες ως προς το επίδομα θέρμανσης

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, λοιπόν, είναι εκείνος που έχει τα «κλειδιά» που ανοίγουν την πόρτα του επιδόματος θέρμανσης στον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή κάθε διαμερίσματος: Εκείνος είναι που αναλαμβάνει να «παραδώσει» στην πλατφόρμα myθέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων την «ακτινογραφία» της πολυκατοικίας.

Μέσα από την υπηρεσία myθέρμανση ο κάθε δικαιούχος επιδόματος θέρμανσης μπορεί να επιλέξει αν θα υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Και εδώ είναι το κομβικό σημείο στις περιπτώσεις των πολυκατοικιών ή κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας. Ο κάθε ένοικος ακόμη και αν υποβάλει αίτηση, για να πληρωθεί θα πρέπει πρώτα ο διαχειριστής να διαμορφώσει το προφίλ πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας.

Βήμα – βήμα η διαδικασία για επίδομα θέρμανσης στις πολυκατοικίες

Οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών/ολιγοκατοικιών ή οι εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών θα πρέπει να δηλώσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέξουν την σωστή αναγραφή του ΑΦΜ διαχειριστή/εκπροσώπου που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίους θα δημιουργηθεί το προφίλ της πολυκατοικίας στην εφαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ή του Α.Φ.Μ. Πολυκατοικίας εφόσον έχει εκδοθεί τέτοιος και έχει δηλωθεί από το διαχειριστή στο σχετικό προφίλ, καθώς και την σωστή αναγραφή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής ρεύματος της πολυκατοικίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.