Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

4 βασικά πράγματα που θέλουν οι εργαζόμενοί σας

Όλοι οι υπάλληλοι έχουν κάποιες απαιτήσεις και κάποιες προσδοκίες από τις δουλειές τους. Και είναι απολύτως λογικό. Εξάλλου, μια συνεργασία ...





Όλοι οι υπάλληλοι έχουν κάποιες απαιτήσεις και κάποιες προσδοκίες από τις δουλειές τους. Και είναι απολύτως λογικό. Εξάλλου, μια συνεργασία προϋποθέτει ένα συμβόλαιο που λειτουργεί αμφίδρομα και τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι εργοδότες έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις ο ένας απέναντι στον άλλο. Το ερώτημα είναι το εξής: Έχετε σκεφτεί ποτέ τι ζητάνε οι εργαζόμενοί σας από εσάς πέρα από έναν ικανοποιητικό μισθό;

Οι εργαζόμενοι θέλουν:

1.Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί σε κάθε σχέση, τόσο μεταξύ των ανθρώπων, όσο και μεταξύ των εργαζομένων και μιας εταιρείας. Πέρα από το να μπορούν οι υπάλληλοι να εμπιστευθούν τους εργοδότες τους, θέλουν και να τους εμπιστεύονται και εκείνοι αντίστοιχα. Να ξέρουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

2.Στόχους

Οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν στόχους, τόσο βραχυπρόθεσμους, όσο και μακροπρόθεσμους. Οι στόχοι αυτοί πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και μετρήσιμοι. Πέραν όμως των στόχων που έχουν σε καθημερινή βάση και οι οποίοι αφορούν τις δουλειές τους, είναι σημαντικό να μπορούν να στοχεύσουν και σε καλύτερες θέσεις. Δηλαδή, να ξέρουν ότι στην εταιρεία που βρίσκονται έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν. Αν ξέρουν ότι έχουν ευκαιρίες, είναι λιγότερο πιθανό να φύγουν για να τις αναζητήσουν αλλού.

3.Χώρο και χρόνο

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται το χώρο και το χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους καλά. Σε ό,τι αφορά το χώρο είναι σημαντικό να τους προσφέρετε τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου που θα τονώσουν την παραγωγικότητά τους, αλλά και όμορφη διακόσμηση που θα τους κάνει να χαίρονται να μπαίνουν στο γραφείο τους. Παράλληλα, χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρώσουν τα tasks τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλή ιδέα να τους διακόπτετε με άλλες δουλειές ή να απαιτείτε να γίνονται όλα πολύ γρήγορα. Είναι προφανές ότι έτσι οι δουλειές δεν θα γίνουν και καλά.

Note: Μην ξεχνάτε ότι τα έπιπλα γραφείου δεν περιορίζονται μόνο στα γραφεία που θα αγοράσετε για τους υπαλλήλους σας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε επίσης χώρους για διαλείμματα με αναπαυτικά καθίσματα, τραπέζια για φαγητό κ.ο.κ.

4.Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον

Αυτό ίσως και να είναι το πιο σημαντικό από όλα. Ένα υγιές περιβάλλον εργασίας είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι εργαζόμενοι δεν πνίγονται στο άγχος και δεν νιώθουν απαίσια κάθε μέρα. Είναι ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει σεβασμός, κατανόηση και καλή συνεργασία. Και αυτή είναι μια κουλτούρα την οποία είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε στην επιχείρησή σας.

Κατά βάση, οι εργαζόμενοι θέλουν να νιώθουν ότι τους εκτιμούν. Και ότι οι εργοδότες τους φροντίζουν για τις ανάγκες τους. Έτσι, θα δώσουν και εκείνοι τον καλύτερο εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.