Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...;;;; Η Ελλάδα εξετάζει την απόκτηση 30 Eurofighter από την Μεγάλη Βρετανία...!!!

«Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυ...







«Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ευκαιρία για την Ελλάδα η διαφαινόμενη απόσυρση βρετανικών Typhoon» (σύμφωνα με την ερώτηση, πρόκειται για 30 μαχητικά «Eurofighter Typhoon Tranche 1»).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι «η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020-2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών».

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της χώρας».

Τι λένε στην Βρετανία...

Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα του έγκριτου βρετανικού αμυντικού site, janes, tο σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκαλύφθηκε πρόσφατα για την πρόωρη απόσυρση του μαχητικού αεροσκάφους Tranche 1 Eurofighter Typhoon θα οδηγήσει τον στόλο να αποδυναμωθεί με περισσότερο από το ήμισυ της διάρκειας ζωής του αεροσκάφους του να του απομένει, δήλωσε η κυβέρνηση στις 7 Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Άμυνας, James Heappey, είπε ότι τα Eurofighter Typhoon της Τάξης 1 που προορίζονταν για πρόωρη απόσυρση στο Defence Command Paper που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου, θα αποσυρθούν έχοντας μέσο όρο σχεδόν το 60% της διάρκειας εν ζωή του αεροσκάφους να υφίσταται

«Υπάρχουν 30 αεροσκάφη Typhoon Tranche 1 των οποίων οι προβλεπόμενες ώρες πτήσης για καθένα από αυτά , όταν φτάσουν στην προγραμματισμένη ημερομηνία απόσυρσης θα είναι 2.544,8 ώρες πτήσης», είπε ο Heappey.

Με το Typhoon να έχει βαθμολογηθεί με διάρκεια ζωής 6.000 ωρών ατράκτου, οι 2.544,8 ώρες αντιπροσωπεύουν μόλις το 42,4% της χρήσης ατράκτου.

Το EuroFighter αναπτύχθηκε από μια κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η Airbus (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία), η βρετανική BAE Systems και η ιταλική Leonardo.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.