Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ οι τουρκοι... «Η Ελλάδα έχει κάνει 1.989 παραβιάσεις σε 10 μήνες»... Τουρκική εφημερίδα αντιγράφει τον Ακάρ!

Η εφημερίδα Aydinlik παρουσιάζει σημείο προς σημείο την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτ...







Η εφημερίδα Aydinlik παρουσιάζει σημείο προς σημείο την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο: «1989 παραβιάσεις σε 10 μήνες από την Ελλάδα. Έχουν δοθεί οι εντολές στις θαλάσσιες, εναέριες και χερσαίες δυνάμεις μας», η τουρκική εφημερίδα Αydinlik παρουσιάζει τη χθεσινή παραληρηματική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο, γίνεται αναφορά και στην πρόσφατη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» και στα σημεία που πραγματοποιήθηκε με σχετικό γράφημα.

Η Αydinlik, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή γύρω από το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», παρουσιάζει σημείο προς σημείο την σφοδρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μέσω της εκπροσώπου της, προς τα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση, κατηγορείται η Ελλάδα για «παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέρχεται το θέμα «αποστρατικοποίησης» νησιών, γίνεται λόγος για υποτιθέμενη παραβίαση τουρκικής υφαλοκρηπίδας … ανοιχτά της Κρήτης, ενώ δεν λείπουν αναφορές στις «αυξημένες εξοπλιστικές κινήσεις που παρατηρούνται πρόσφατα», εννοώντας την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra, που φαίνεται πως ενοχλούν σφοδρά τους γείτονες.



Παρουσιάζοντας το «μαύρο»… «άσπρο» και επικαλούμενο το Διεθνές Δίκαιο σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της Άγκυρας, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επανέλαβε πως: «θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της όσο και τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για 1989 παραβάσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, τους τελευταίους δέκα μήνες.

Ο εκνευρισμός του φιλοκυβερνητικού τύπου στην Τουρκία είναι εμφανής και αποδίδεται τόσο στην πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, όσο και στους σχεδιασμούς που προχωρούν για τον East Μed αλλά και το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τις απειλές ακόμη και με θερμό επεισόδιο από την Άγκυρα.
Παναγιώτης Σαββίδης - protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.