Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σημαντική εξέλιξη... Το Ισραήλ δημιουργεί ταχέως μοίρες επιθετικών UAV - Στόχος Τουρκία & Ιράν

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας εδώ και μεγάλο διάστημα, και μέχρι πρότινος κάτω από μυστικότητα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί...





Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας εδώ και μεγάλο διάστημα, και μέχρι πρότινος κάτω από μυστικότητα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί στόλο UAV όλων των τύπων, με προτεραιότητα τα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

“Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε μια μαζική και γρήγορη δημιουργία στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της”, δηλώνει ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός.

“Ο αριθμός των μοίρας UAV συνεχίζει να αυξάνεται και πάνω από 30 νέοι πιλότοι αποφοιτούν τώρα από κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναπτύσσονται ευρέως σε ζώνες υψηλού κινδύνου, για να χρησιμοποιηθούν σε ευαίσθητες αποστολές, συνεργαζόμενα στενά με μοίρες ελικοπτέρων και ειδικές δυνάμεις”, συνέχισε ο ίδιος αξιωματικός που τηρεί ανωνυμία.

Μέχρι τώρα, σε κάθε επίθεση του ισραηλινού στρατού προηγείται η κινητοποίηση δεκάδων UAV.

Παράλληλα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιούργησε πρόσφατα το πρώτο της εξειδικευμένο τμήμα πυρομαχικών για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Η κίνηση είναι μέρος της προσαρμογής του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος, όπου τα UAV θα διαδραματίσουν έναν κυρίαρχο ρόλο.

Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός στρατός παραλαμβάνει συνεχώς δεκάδες βαρέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μέχρι το τέλος του 2021, στο πλαίσιο της αυξανόμενης ενσωμάτωσης των συστημάτων αυτών σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Τονίζεται επίσης σε όλα αυτά ,ότι σύμφωνα με ισραηλινό ινστιτούτο, ο επόμενος πόλεμος μπορεί κάλλιστα να είναι ένας περιφερειακός πόλεμος, (η διασπορά του οποίου θα φτάσει και στην Μεσόγειο όπου βρίσκονται οι εξέδρες του ισραηλινού φυσικού αερίου φτάνοντας μέχρι την Κύπρο για παράδειγμα).

“Ο ισραηλινός λαός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για έναν πόλεμο που δεν έχει ξαναγίνει από την εποχή του πολέμου της ανεξαρτησίας του Ισραήλ”, ανέφερε το ισραηλινό ινστιτούτο.

Σήμερα, δεδομένης της αυξανόμενης απειλής από τη Συρία ως αποτέλεσμα της παρουσίας εκτεταμένων σιιτικών και ιρανικών δυνάμεων, ο ισραηλινός στρατός θα αντιμετωπίσει κίνδυνο και από το συριακό έδαφος καθώς και από το Λίβανο.

Το Ισραήλ θα βρεθεί πολιορκημένο ουσιαστικά από την εφαρμογή του δόγματος «Κ. Σουλεϊμάνι» που αφορά ένα «δακτύλιο πυρός» πυραύλων που θα προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, (Λίβανο, Συρία και Ιράκ αλλά και Ιράν).

Αυτό σενάριο βολεύει μόνο την Τουρκία και το Ιράν που θέλουν να δημιουργήσουν χάος στην Α.Μεσόγειο για τους δικούς τους γνωστούς λόγους η κάθε πλευρά.

Εκτιμάται ότι η Ελλάδα γνωρίζοντας τις κυοφορούμενες εξελίξεις προχώρησε με το πρώτο ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένο όχημα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και νέα μοντέλα UAV, με την βοήθεια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είναι το κύριο εργαλείο, το οποίο θα διαμορφώσει το νέο πεδίο μάχης και στις Τρεις διαστάσεις, ειδικά στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.