Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΜΟΣ γίνεται παντού... Κύκλωμα με «μαϊμού» πιστοποιητικά rapid test σε μεγάλο νησί...

Μετά τον σάλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα, στη δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες από γιατρούς ότι δέχονται ασφυκτικ...





Μετά τον σάλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα, στη δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες από γιατρούς ότι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από πολίτες, προκειμένου να τους εκδώσουν ψευδή rapid test και πιστοποιητικά νόσησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αποκαλύφθηκε παράνομος μηχανισμός που μοίραζε μαϊμού πιστοποιητικά rapid test σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Επιτήδειοι έδιναν πιστοποιητικά με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς όμως να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι καταγγελίες έφθασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον 15Αυγουστο το οποίο έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις αλλά και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη Δικαιοσύνη.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star επιβεβαιώνουν πηγές της Αρχής Διαφάνειας. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.

Όπως είπαν πηγές της Αρχής Διαφάνειας στο Star, “το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία μονάδων υγείας στην οποία ανήκει το νοσκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.