Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Patriot: Γιατί δεν έφυγε για τη Σαουδική Αραβία η ελληνική δύναμη...;;; Τι συνέβη τελευταία στιγμή...;;;

Η «ελληνική δύναμη Σαουδικής Αραβίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα περίπου 90-100 άτομα δηλαδή που επρόκειτο να ταξιδέψουν το διάσ...





Η «ελληνική δύναμη Σαουδικής Αραβίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα περίπου 90-100 άτομα δηλαδή που επρόκειτο να ταξιδέψουν το διάστημα 14 – 16 Σεπτεμβρίου με το πλοίο που θα ερχόταν για να τους παραλάβει, πήραν διαταγή και επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Το περίεργο είναι ότι μόλις πριν από 6 ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι οι Patriot έχουν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, λέγοντας:

«Τα συστήματα “Patriot” απεστάλησαν στη Σαουδική Αραβία, με την προϋπόθεση ότι δεν αποδυναμώνονται οι δικές μας αντιπυραυλικές δυνατότητες, κάτι που προφανώς είναι εξασφαλισμένο βάσει του συνολικού σχεδιασμού για να στήσουν μια Αντιπυραυλική Ομπρέλα Άμυνας σε συγκεκριμένες ευαίσθητες υποδομές στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες μέχρι πρότινος κρίθηκε ότι είναι ευάλωτες κυρίως υποδομές πετρελαϊκής παραγωγής σε προσβολές από μη επανδρωμένα οχήματα και άλλα συστήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται μη συμβατικά, όσον αφορά στη φύση τους, συγκριτικά με το παρελθόν και το γνωστό οπλοστάσιο».

Οι πληροφορίες του Armyvoice.gr αναφέρουν ότι το πλοίο που θα ερχόταν να παραλάβει το πλήρωμα και τα υλικά, δεν ήρθε ποτέ.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η αναχώρηση αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, και κάποιοι την προσδιορίζουν για το διάστημα 20 με 25 Οκτωβρίου. Τι συνέβη είναι ακόμα άγνωστο.

Η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.