Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΑΕΙ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ... Επιμένει με νέα NAVTEX η Άγκυρα για «τουρκική υφαλοκρηπίδα» νότια της Κρήτης!

Mε μια ακόμη NAVTEX η οποία εκπέμπεται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, η Τουρκία επιχειρεί να προβάλλει ξανά τον απαράδεκτο ισχυρισμό για τ...





Mε μια ακόμη NAVTEX η οποία εκπέμπεται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, η Τουρκία επιχειρεί να προβάλλει ξανά τον απαράδεκτο ισχυρισμό για τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία εκτείνεται Νότια-Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς επικαλείται το παράνομο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο που υπέγραψε με τον τότε υποτακτικό της Σάρατζ και υποστηρίζεται μόνο από την Τουρκία και τους φιλότουρκους που επιδιώκουν να ελέγξουν τη Λιβύη. 

Υπενθυμίζεται ότι η φιλότουρκη Κυβέρνηση του GNU βρίσκεται από χθές στον αέρα μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής από το Κοινοβούλιο του Τομπρούκ.

Όσον αφορά την περιοχή ερευνών του NAUTICAL GEO είναι ίδια με την περιοχή της ΝΑVTEX 601/21 της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ, της οποίας η ισχύ έληξε σήμερα. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου για ανεφοδιασμό, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες την 24 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την τουρκική φρεγάτα που τις προηγούμενες ημέρες παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου του ερευνητικό πλοίο, βρίσκεται ΝΑ Κρήτης σε διεθνή ύδατα, αναμένοντας την έξοδο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.