Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκαλεί η Τουρκία με NAVTEX για έρευνες γύρω από το Καστελόριζο... και Μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να κάνουμε ασκήσεις στην Κάρπαθο..!!!!

Στην έκδοση παράτυπης NAVTEX γύρω από το Καστελόριζο προχώρησε χθες η Τουρκία, ενώ παράλληλα αρνήθηκε τη δικαιοδοσία της Ελλάδας να δεσμεύ...







Στην έκδοση παράτυπης NAVTEX γύρω από το Καστελόριζο προχώρησε χθες η Τουρκία, ενώ παράλληλα αρνήθηκε τη δικαιοδοσία της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές για ασκήσεις νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Όπως μετέδωσε το Mega, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση παράτυπης NAVTEX δεσμεύοντας την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο για ένα ολόκληρο μήνα και συγκεκριμένα μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες από το σκάφος Yunus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού το σκάφος θα διενεργήσει έρευνες επί της στήλης του ύδατος στα διεθνή ύδατα. Δεν θα παρανομήσει δηλαδή κάνοντας έρευνες στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα, ωστόσο αποτελεί δείγμα των τουρκικών προθέσεων όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Παράλληλα η Τουρκία με αφορμή ελληνική άσκηση με πραγματικά πυρά νοτιοανατολικά της Καρπάθου για σήμερα εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους λέγοντας πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύει περιοχές εκεί καθώς είναι τουρκικής δικαιοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.