Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στο Αιγαίο... Η τούρκοι ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΑΝ το ερευνητικό μας Nautical Geo!ΔΙΑΒΗΜΑ από την Αθήνα μετά και τις παράνομες τουρκικές ΝΑΤVEX!

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίηση η Ελλάδα προς την Τουρκία, μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα. Το διάβημα αφορά την παρενόχληση ερευνη...




Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίηση η Ελλάδα προς την Τουρκία, μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Το διάβημα αφορά την παρενόχληση ερευνητικού πλοίου Nautical Geo από την Τουρκία, καθώς και τη νέα έκδοση παράνομης NAVTEX.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

«Κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex.

Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Υπενθυμίζουμε ότι... Με δύο Navtex στο κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, σε διεθνή χωρικά ύδατα μεν αλλά με πολλούς αστερίσκους, και άλλη μια anti-NAVTEX στην Μεσόγειο με την οποία αμφισβητούν έρευνες εντός της ελληνική ΑΟΖ, η Τουρκία άναψε “φωτιά” ξανά στις σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα ξεκινούσε το Συνέδριο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ, παρουσία και του Τούρκου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.