Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Κορονοϊός: Μίνι lockdown εισηγούνται οι ειδικοί για τη Θεσσαλονίκη! Κοντά και η Λάρισα...

Το «πράσινο φως» για την επιβολή μίνι lockdown έδωσε η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, καθώς η αύξηση των ...





Το «πράσινο φως» για την επιβολή μίνι lockdown έδωσε η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα ανησυχεί τους ειδικούς.

Χθες Τρίτη (28/09/2021) συνεδρίασαν οι επιδημιολόγοι και επισήμαναν ότι η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον πολύ ανησυχητικά δεδομένα, ενώ οι νοσηλείες στις ΜΕΘ έχουν αρχίσει να πιέζουν τα νοσοκομεία. 

Ένας ακόμη κρίσιμος παράγοντας που θέτει την πόλη σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού, είναι ότι έχει ανακοπεί η πορεία των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, χωρίς να διαφαίνεται αντιστροφή αυτής της τάσης σύντομα. Χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμών και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown, όμως, φαίνεται πως είναι και η Λάρισα, όπου το ιικό φορτείο ανεβαίνει κι εκεί επικίνδυνα. Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο πόλεις είναι ο μεγάλος αριθμός φοιτητών και το γεγονός ότι δεν αποφεύγονται τα «κορονοπάρτι», όπως επισημαίνει πηγή της Επιτροπής.

Παράλληλα, η Επιτροπή εισηγείται κανόνες για την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε rapid test 48 ωρών. Το μέτρο θα ισχύσει πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.