Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόφαση-σταθμός: Οι χρήστες του Facebook λογοδοτούν και για τα σχόλια των άλλων στις σελίδες τους

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναγνώρισε για πρώτη φορά την ευθύνη ενός χρήστη στο Facebook για σχόλια στη σελίδα του Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθ...







Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναγνώρισε για πρώτη φορά την ευθύνη ενός χρήστη στο Facebook για σχόλια στη σελίδα του

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε για πρώτη φορά ότι ο κάτοχος ενός λογαριασμού στο Facebook είναι υπεύθυνος όχι μόνο για το περιεχόμενο που δημοσιεύει, αλλά και για το περιεχόμενο των σχολίων που αφήνουν άλλοι χρήστες στη σελίδα του.

Ο καταγγέλλων, τοπικός βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής, καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους επειδή απέτυχε να αφαιρέσει αμέσως σχόλια από τρίτους με ρητορική μίσους εναντίον μουσουλμάνων κάτω από την ανάρτησή του στο Facebook.

Η δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Anna Yudkovskaya, γράφει ότι το δικαστήριο για πρώτη φορά ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει ειδικά καθήκοντα ελέγχου και επαγρύπνησης, ιδίως, εάν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τον λογαριασμό του, επειδή αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ρητορική μίσους στα σχόλια. Σε αυτήν την περίπτωση, η γρήγορη ανταπόκριση του ιδιοκτήτη είναι κρίσιμη.

Κατά την άποψη του Δικαστηρίου, κάνοντας δημόσια διαθέσιμο τον λογαριασμό του στο Facebook και επιτρέποντας στους φίλους του να δημοσιεύουν σχόλια εκεί, ο αιτών ήταν υποχρεωμένος να παρακολουθεί το περιεχόμενο των σχολίων που δημοσιεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.