Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Casus belli Τούρκων και στους Αμερικάνους! Με τη δημιουργία βάσεων των ΗΠΑ σε ελληνικά νησιά παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στα νησιά αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Αλεξαν...







Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στα νησιά αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε στρατιωτική βάση που έχει στόχο τα Δαρδανέλια. Κύρια αποστολή τους είναι η Τουρκική και Ρωσική δραστηριότητα στην περιοχή των ελληνικών νησιών.

Rafale και F-35 στα χέρια των ιπταμένων αετών μας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak οι ΗΠΑ επέκτειναν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα, και το έκαναν μια βάση όπου θα μπορούσαν να ελλιμενιστούν μεγάλα πολεμικά πλοία, και στέλνουν εκατοντάδες άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στα Βαλκάνια μέσω αυτής της βάσης.

ΗΠΑ και Ελλάδα θα παρατείνουν τη συμφωνία για τη χρήση της Αλεξανδρούπολης για άλλα 5 χρόνια. Αναφέρεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο. Ωστόσο, εκτός από τις προηγούμενες συμφωνίες, οι ΗΠΑ θέλουν να συμπεριλάβουν και ορισμένα νησιά στο Αιγαίο. Τονίζεται ότι το Πεντάγωνο ζητά άδεια χρήσης των νησιών Σκύρος, Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη.

Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσουν τη Λήμνο σε αεροπορικές επιχειρήσεις. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα ελληνικά νησιά είναι αποστρατικοποιημένα βάσει της συνθήκης της Λωζάνης το 1923.

'Η Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών εδώ και χρόνια, παρά τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, σύμφωνα με τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι επιζητούν ουσιαστικά διχοτόμηση του Αιγαίου σε αέρα και θάλασσα, αποστρατικοποίηση των νήσων, μη αναφορά του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ερχόμενοι σε συνεννόηση με το Βερολίνο που θα τηρήσει ουδέτερη θέση.
Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για αποστρατικοποίηση των νησιών, σε μία οδυνηρή επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου το 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας, που έδωσε το ελεύθερο στην συνέχεια για την εισβολή του Αττίλα.

Οι Τούρκοι παίζοντας με οθωμανικό τρόπο το «χαρτί» της συνθήκης της Λωζάνης την οποία θέλουν να καταργήσουν, θα ζητήσουν πιθανότατα επίσημα κάποια στιγμή από την Αθήνα, να αποσύρει τις δυνάμεις από τα νησιά «πρώτης γραμμής».

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο από έναν απρόβλεπτο Ερντογάν και μια τουρκική ηγεσία εγκλωβισμένους σα νέο-οθωμανικά όνειρα τους και στον εθνικό όρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.