Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καλαμάτα: Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους με μολότοφ και κουκουλοφόρους

Τρέμουν οι κάτοικοι της οδού Πραξιτέλους στην παραλία, στην Καλαμάτα, το δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα στα κτίρια που στεγάζουν τα Επαγγελματ...






Τρέμουν οι κάτοικοι της οδού Πραξιτέλους στην παραλία, στην Καλαμάτα, το δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα στα κτίρια που στεγάζουν τα Επαγγελματικά Λύκεια και το Λύκειο Παραλίας, κάθε φορά που βλέπουν να ξεκινά κατάληψη στα δύο σχολικά συγκροτήματα, γιατί ξέρουν ότι θα περάσουν δύσκολες νύχτες.

Δε φαντάζονταν με τίποτα, όμως, ότι προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα θα ζούσαν σκηνές «Εξαρχείων» με τραμπουκισμούς, βόμβες μολότοφ και κουκουλοφόρους και τους ίδιους σε κατάσταση επιφυλακής για να προστατεύσουν τις περιουσίες και τις οικογένειές τους.

Όπως κατήγγειλαν, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις στο Κέντρο Άμεσης Δράσης, ποτέ δεν έφτασε στην περιοχή Αστυνομία, ενώ επίσημα σε ερώτηση, η απάντηση ήταν ότι η Αστυνομία επιλήφθηκε, αλλά… δε διαπίστωσε κάτι!

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, πως όχι μόνο… κάτι έγινε, αλλά και πως η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Μολότοφ στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, κάθε χρόνο στις καταλήψεις ξεσπά ένας ιδιότυπος «πόλεμος» μεταξύ των δύο σχολείων και μέχρι πέρυσι πολεμοφόδια αποτελούσαν τα εσπεριδοειδή φρούτα από τα δέντρα της περιοχής και κάποια ξύλα.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όμως, τα πράγματα πέρασαν σε άλλη διάσταση και για τους μαθητές, αλλά και για τους κατοίκους.

Αρχικά, όπως μας είπαν οι κάτοικοι, οι «μαθητές» που ξεκινούν τις φασαρίες είναι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας και μόνο με μαθητές δε μοιάζουν, ενώ μπαίνουν από τα κάγκελα στο χώρο των Επαγγελματικών Λυκείων.

Προχθές το βράδυ οι συγκεκριμένοι φορούσαν κουκούλες τύπου full face, ενώ άλλοι είχαν βγάλει τις μπλούζες τους και τις φορούσαν στο πρόσωπό τους για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Αρχικά έκαναν φραστικές επιθέσεις κατά των μαθητών που ήταν στην κατάληψη στο Λύκειο Παραλίας και γύρω στις 10.00 ήρθε το πρώτο σοκ για τους κατοίκους της περιοχής, όταν είδαν κοντά στο πεζοδρόμιο και λίγα μέτρα από τις εισόδους πολυκατοικιών να σκάει μία μολότοφ!

Κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία τηλεφωνικά για το τι συμβαίνει και κατέβηκαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους όσοι τα είχαν σταθμεύσει στην οδό Πραξιτέλους. Οι υπόλοιποι με αγωνία παρακολουθούσαν τα όσα γίνονταν από τα μπαλκόνια και τα διαμερίσματά τους, φοβούμενοι χειρότερα, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρούσε να ρίξει μολότοφ στις πιλοτές, οι οποίες επίσης ήταν γεμάτες αυτοκίνητα.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.