Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Σερβία μετατρέπεται σε τουρκικό προτεκτοράτο και ο Ερντογάν απειλεί ότι θα συλλάβει όλους τους γκιουλενιστές στα Βαλκάνια

H Τουρκία θα εξαλείψει την παρουσία των οπαδών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στα Βαλκάνια, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά...





H Τουρκία θα εξαλείψει την παρουσία των οπαδών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στα Βαλκάνια, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γενικού προξενείου της Τουρκίας στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας, εκεί όπου βρίσκεται από την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για επαφές, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα καταστρέψει «στοιχεία» (δηλ.: ανθρώπους) της «FETÖ*» στη Σερβία και τα Βαλκάνια, καθώς ευχαρίστησε τη Σερβία που ήταν μία από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στην υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ένας από τους πρώτους ηγέτες που μας στήριξαν το βράδυ της 15ης Ιουλίου ήταν της Σερβίας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του είναι αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με τη Σερβία σε κάθε τομέα.

«Βλέπουμε όλα τα τμήματα της βαλκανικής γεωγραφίας ως φίλους μας, με τους οποίους έχουμε ζήσει για αιώνες και με τους οποίους θα ζήσουμε μαζί στο μέλλον», ανέφερε.

Προ μερικών εβδομάδων ο Ερντογάν είχε παραδεχτεί ότι η ΜΙΤ απήγαγε πάνω από 100 «γκιουλενιστές» από διάφορες χώρες.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν απαχθεί και μεταφερθεί στην Τουρκία από διάφορες χώρες λόγω των υποτιθέμενων δεσμών τους με το κίνημα Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε επίσης το άνοιγμα του νέου γενικού προξενείου, λέγοντας ότι θα συμβάλει σημαντικά στις σχέσεις Τουρκίας-Σερβίας και θα διευκολύνει τα αναπτυξιακά έργα της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) στη χώρα, υπηρεσίας που είναι γνωστή ως πολιορκητικός κριός της Τουρκίας.

Όταν θέλει να αποκτήσει επιρροή σε μία χώρα, η ΤΙΚΑ ξεκινά διάφορα έργα για να προωθήσει το φιλοτουρκικό αίσθημα.

Η Σερβία μετατρέπεται σε τουρκικό προτεκτοράτο με τις ευλογίες -και ίσως την προτροπή- της Ρωσίας.

Οι ανόητοι Σέρβοι ηγέτες, οι ίδιοι που παριστάνουν τους πατριώτες, έχουν ανοίξει την κερκόπορτα στον νεο-οθωμανισμό για την τελική καταστροφή της πατρίδας τους. Μέχρι εκεί καταλαβαίνουν.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει για φυγάδες μέλη της «FETÖ» που διαφεύγουν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, και τα οποία κατηγορεί ότι απειλούν την ασφάλεια εκεί.

Μετά την υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η Τουρκία ζήτησε από τις χώρες να λάβουν μέτρα κατά του δικτύου της τρομοκρατικής ομάδας.

*FETÖ: Οργάνωση με αυτό το όνομα δεν υπάρχει Είναι ένα αυθαίρετο όνομα που έδωσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στο δίκτυο των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο αυτοαποκαλείται Κίνημα Χιζμέτ. Προηγουμένως το τουρκικό καθεστώς αποκαλούσε το δίκτυο του Γκιουλέν «παράλληλο κράτος». FETÖ σημαίνει Fethullah Terrorist Organization (FETÖ). Είναι αυτονόητο ότι καμία οργάνωση δεν αυτοπροσδιορίζεται ως «τρομοκρατική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.