Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Κρήτη: «Είδα τον αδελφικό μου φίλο να καταπλακώνεται από τα συντρίμμια και να πεθαίνει»

Ο Μιχάλης Κενδριστάκης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, όπου έχασε τη ζωή του ο 62χρονος Ιάκωβος «Πέρασε η ζωή μου σε ένα δευτερόλεπτο μπροστά...







Ο Μιχάλης Κενδριστάκης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, όπου έχασε τη ζωή του ο 62χρονος Ιάκωβος

«Πέρασε η ζωή μου σε ένα δευτερόλεπτο μπροστά. Σκέφτηκα την οικογένεια μου, τον γιο μου, τη γυναίκα μου», τα λόγια του Μιχάλη Κενδριστάκη, ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί της Δευτέρας, στη διάρκεια του σεισμού των 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Μιχάλης Κενδριστάκης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, όπου έχασε τη ζωή του ο 62χρονος Ιάκωβος. Όπως είπε, «ήταν ο αδερφός που δεν είχα» και τον είδε να καταπλακώνεται από τα συντρίμμια.

Ο 50χρονος είχε πάει για πρώτη φορά στην εκκλησία και ο φίλος του πέρασε για να δει την πορεία των εργασιών. «Ήμουν σε μία σκαλωσιά περίπου 3 μέτρα και όπως δούλευα έρχεται ένα δυνατό βουητό και άρχισαν να πέφτουν πέτρες…»

Ενώ η Κρήτη μετρά τις πληγές της, με γοργό ρυθμό ξεκίνησαν, από κλιμάκιο 60 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτήρια από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 415 κτήρια, από τα οποία:

-Αφορούν 343 σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 40 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 292 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 11 επικίνδυνες για χρήση.
-15 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 5 είναι κατάλληλοι για χρήση και 10 προσωρινά ακατάλληλοι.
-Ελέγχθηκαν 28 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων, 26 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 2 επικίνδυνοι για χρήση.
-Ελέγχθηκαν 29 Δημόσια Κτήρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 11 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και 18 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση.
-Τέλος, ελέγχθηκαν 18 σχολικές μονάδες εκ των οποίων, 9 κρίθηκαν κατάλληλες για χρήση και 9 ακατάλληλες προς χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.