Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Σκηνικό ανάφλεξης γύρω από μια πετρελαιοκηλίδα στήνει η Τουρκία - Σε πλήρη ετοιμότητα Ελλάδα και Αίγυπτος

Η Άγκυρα στέλνει πλοία αντιρυπαντικής τεχνολογίας - Σφοδρή ανταλλαγή NAVTEX Σκηνικό έντασης με αφορμή μια κηλίδα πετρελαίου μεταξύ Κύπρου κ...







Η Άγκυρα στέλνει πλοία αντιρυπαντικής τεχνολογίας - Σφοδρή ανταλλαγή NAVTEX

Σκηνικό έντασης με αφορμή μια κηλίδα πετρελαίου μεταξύ Κύπρου και Συρίας στήνεται από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίχνη πετρελαιοκηλίδας εντοπίστηκαν 30 περίπου ναυτικά μίλια βορειανατολικά από τις ακτές του Κάβο Γκρέκο. Τα ίχνη εντόπισαν ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Γεωργίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ και η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και αποφασίστηκε όπως συνδράμει ελικόπτερο της Αστυνομίας για να εποπτεύσει την περιοχή.

Ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του sigmalive ανέφερε πως όλος ο μηχανισμός του ΚΣΕΔ βρίσκεται σε επιφυλακή και ανάλογα με το τι θα δείξει η έρευνα θα ακολουθήσουν και οι κατάλληλες ενέργειες.

Τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία όσο και η Τουρκία έχουν εκδώσει σχετικές NAVTEX με εκείνη της Άγκυρας να είναι φυσικά παράνομη καθώς πρόκειται για περιοχή που κανονικά ανήκει σε σημαντικό τμήμα της στην Λευκωσία.

Επιπλέον αυτών η Τουρκία στέλνει στην περιοχή του Ριζοκάρπασου δύο σκάφη. Το Seyit Onbasi και το Nene Hatun, τα οποία μάλιστα ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρίσκονταν μεταξύ Αγαθονησίου και Λειψών.

Στο διαμορφούμενο σκηνικό έντασης ήρθαν να προστεθούν την Τετάρτη οι δηλώσεις Ακάρ ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα δικαιώματα και τους νόμους της χώρας μας, του έθνους μας και των Κυπρίων αδελφών μας και ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζοντας δε ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των εγγυητών κρατών στο Κυπριακό, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Άλλοι εγγυητές γνωρίζουν τι κάνουν, αλλά εμείς, ως Δημοκρατία της Τουρκίας, γνωρίζουμε τις εγγυητικές ευθύνες και τα καθήκοντά μας. Τα έχουμε εκπληρώσει μέχρι σήμερα, και θα συνεχίσουμε να τα εκπληρώνουμε από εδώ και πέρα. Χρησιμοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα δικαιώματά μας. Πρέπει να είναι γνωστό ότι τα στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκεί αγωνίζονται επίσης για ειρήνη και για την άνεση και την ευημερία των πολιτών μας εκεί. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δύναμή μας, τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας εντός του νόμου μέχρι τέλους.»

Ελλάδα και Αίγυπτος επαγρυπνούν ωστόσο και λίγο νοτιότερα ξεκινά από την Πέμπτη 2 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «BRIGHT STAR 21»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.