Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Κρήτη: Ζωή στις σκηνές για εκατοντάδες κατοίκους – Μετράνε πληγές και μετασεισμούς

Δύο 24ωρα πέρασαν από τη στιγμή που ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε την Κρήτη. Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Μινώας Πεδιάδας έχασαν σπίτια...







Δύο 24ωρα πέρασαν από τη στιγμή που ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε την Κρήτη. Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Μινώας Πεδιάδας έχασαν σπίτια και περιουσίες από τα 5,8 Ρίχτερ και αναγκάζονται να μείνουν σε σκηνές.

Εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που είδαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα σπίτια τους να γίνονται μία άμορφη μάζα από μπάζα μόλις χτύπησε ο ισχυρός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου. Τα ετοιμόρροπα κτίσματα «αποτέλειωσε» ο δυνατός μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ της 28ης του μηνός.

Σεισμόπληκτοι στον Σαμπά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ένα από τα χωριά που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού λένε στο ekriti.gr ότι το βράδυ που πέρασε αναγκάστηκαν να κοιμηθούν πάνω στο χώμα, σε σκηνές που έστησαν στα περιβόλια τους, φοβούμενοι επιδρομές αγνώστων στα σπίτια τους.

«Πάνω στο χώμα θα κοιμηθούμε; Οι σκηνές δεν έχουν πάτο», είπαν χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες:



Σεισμός στην Κρήτη: 550 άνθρωποι σε σκηνές και ξενοδοχεία

«Αυτή τη στιγμή εμείς φιλοξενούμε 550 ανθρώπους σε σκηνές και ξενοδοχεία», αναφέρει μιλώντας στο Cretapost, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, ενώ τονίζει πως αρκετοί μένουν σε συγγενικά σπίτια στο Ηράκλειο, χωρίς όμως να «γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό».

Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να βρει στέγη στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τον σεισμό καθώς η διαμονή σε σκηνές είναι «επιεικώς απαράδεκτη», τόνισε ο κ. Φραγκάκης ο οποίος παράλληλα εξήγησε και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής:

«Εμείς ζητάμε να μας φέρουν 100 οικίσκους και ίσως οι πρώτοι 30 να φτάσουν αύριο. Οι οικίσκοι αυτοί θα στηθούν αρχικά στους οικισμούς του δήμου όπου υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν μείνει άστεγες».

«Με απόφαση του πρωθυπουργού έχουν δοθεί 200 σπίτια στο Ηράκλειο από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, ωστόσο κανένας δεν θέλει να πάει εκεί. Δεν είναι εύκολο να πείσουμε τον κόσμο να πάει», υπογράμμισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.