Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στο Άγιο Όρος: «Κινδύνεψαν αρκετά κελιά», λέει μοναχός

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος - Τι λέει στο protothema.gr μοναχός και γραμματέας στο «Περιβόλι της Παναγία...







Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος - Τι λέει στο protothema.gr μοναχός και γραμματέας στο «Περιβόλι της Παναγίας»

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το πρωί εναέριες και πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο στην σκήτη της Αγίας Άννας, στο Άγιο Όρος.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μοναχός και γραμματέας στο «Περιβόλι της Παναγίας» στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης να είναι δύσκολο:

«Αν και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η κατάσταση φαίνεται να έχει βελτιωθεί. Ήταν γύρω στις οκτώ το πρωί όταν μαθεύτηκε. Όλα ξεκίνησαν -άγνωστο πώς- από την σκήτη της Αγίας Άννας, που ανήκει στην ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας. όπου είχε ξεσπάσει μια φωτιά με κατεύθυνση προς την παραλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αρκετά κελιά. Η μάχη που δόθηκε ήταν να μην περάσει η φωτιά προς την χαράδρα, καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Αν περνούσε, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τουλάχιστον τα 7 μποφόρ, αλλά μετά από αγώνα η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί προς την θάλασσα. Πετούν συνεχώς αεροπλάνα, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική και το Λιμενικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.