Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Προκλήσεις Ελλάδας» χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι τον χάρτη Δένδια με τουρκικά πλοία ανατολικά της Κρήτης

Η κίνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, γ...







Η κίνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για τις τουρκικές προκλήσεις ανατολικά της Κρήτης, προκαλεί την έντονη αντίδραση των τουρκικών φιλοκυβερνητικών μέσων που κάνουν λόγο για «προκλητική» ενέργεια από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο Νίκος Δένδιας έδειξε στους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε., χάρτη με τη παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων σ’ απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς.

«Η ένταση ανεβαίνει! Σκανδαλώδης χάρτης» γράφει η εφημερίδα Yeni Akit, σημειώνοντας πως: «Η Ελλάδα, που μαζί με Ισραήλ και Κύπρο νοίκιασαν για έρευνες το πλοίο Nautical Geo, παρουσίασε ένα νέο χάρτη στην Ε.Ε. υποστηρίζοντας πως το τουρκικό πολεμικό πλοίο Oruç Reis ήταν μόλις 16 μίλια από το νησί της Κρήτης».



Στο ίδιο μήκος και η πύλη milligazete.com.tr με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν χορταίνει τις προκλήσεις! Ο χάρτης που θα προκαλέσει κρίση» το δημοσίευμα αναφέρει πως: «Αφού το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo απωθήθηκε από το Oruç Reis, η Ελλάδα, που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στην Τουρκία, ισχυρίστηκε πως η φρεγάτα ήταν 10 μίλια μακριά από το νησί της Κρήτης».


«Σκάνδαλο Ορούτς Ρέις για την Ελλάδα» γράφει το www.ahaber.com.tr, σχολιάζοντας πως ο «φόβος της Τουρκίας» την οδήγησε να την καταγγείλει εκ νέου στην Ε.Ε. «Οι ανήθικες επιθέσεις των εχθρών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται. Η Ελλάδα, που νοίκιασε μαζί με Ισραήλ και Κύπρο το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo, παρουσίασε νέο χάρτη στην Ε.Ε. λέγοντας πως το Oruç Reis ήταν πολύ κοντά στην Κρήτη» σχολίασε προκλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.