Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θράσος από την Άγκυρα: «'Ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο»! ... Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι!

Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι τουρκικές προκλήσεις. Οι απαράδεκτες δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δεν είναι τυχαί...




Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι τουρκικές προκλήσεις.



Οι απαράδεκτες δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δεν είναι τυχαίες! Διαβάστε:

''Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ''Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου΄΄ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας.

Στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών της Turkish Petroleum Corporation (ΤPAO) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, τα ερευνητικά πλοία ORUÇ REİS, BARBAROS HAYRETTİN PAŞA και τα πλωτά γεωτρύπανα FATİH and KANUNİ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους υποστηριζόμενα από τις ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις.

Παρά τις εκκλήσεις μας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των Νησιών Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο προβλέπεται από διεθνείς συμφωνίες.

Με τις στρατιωτικές μονάδες, τα πλοία που αναπτύσσονται στα νησιά και τις επισκέψεις αξιωματούχων στα νησιά αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει τις πρακτικές που είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

Από τις αρχές του 2021, εκτός από τις 790 παραβιάσεις πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στα νησιά, τις 206 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, τις 27 παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων και τις 95 παρενοχλήσεις αεροσκαφών, η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα μη αποδεχόμενη το διάλογο.

Η Ελλάδα συνεχίζει επίσης να παραβιάζει το μορατόριουμ, σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Αθηνών.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ενάντια σε αυτές τις προσπάθειες της Ελλάδας''!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.