Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Al Ahram: Συνάντηση Σίσι- Αναστασιάδη: Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι στρατηγικές σχέσεις Αιγύπτου – Κύπρου Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest

Ο Δρ Ταρέκ Φάχμι, καθηγητής πολιτικών επιστημών, δήλωσε ότι η σύνοδος Αιγύπτου-Κύπρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, μεταξύ του Προέδ...







Ο Δρ Ταρέκ Φάχμι, καθηγητής πολιτικών επιστημών, δήλωσε ότι η σύνοδος Αιγύπτου-Κύπρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, μεταξύ του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Κύπριου ομολόγου του, είχε πολλούς στόχους, ο πρώτος από τους οποίους είναι ο συντονισμός θέσεων σε διάφορες πολιτικές, οικονομικές και σε στρατηγικά επίπεδα μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ηλεκτρονική πύλη Αλ Αχράμ, ο Φάχμι διευκρίνισε ότι μεταξύ των στόχων της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου, ήταν να τονιστεί ο ρόλος του Φόρουμ Ανατολικής Μεσογείου στο παγκόσμιο εμπόριο φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι η Αίγυπτος είχε προηγουμένως θέσει τον πυρήνα αυτών των κινήσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2014.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών πρόσθεσε: « Με την επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, στο Κάιρο επιδιώκεται να κινηθεί στο πλαίσιο των Αιγυπτο-Ελληνοκυπριακών προσπαθειών να μετατρέψουν το Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου σε παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου φυσικού αερίου», τονίζοντας ότι η Αίγυπτος έχει ένα ολοκληρωμένο όραμα σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Φάχμι ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

«Η Αίγυπτος έχει προηγουμένως ανακοινώσει ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του κυπριακού νησιού και ότι το Κάιρο δεν θα υποχωρήσει από αυτή τη θέση», τονίζοντας ότι οι αιγυπτιακές-κυπριακές και ελληνικές σχέσεις βασίζονται στην ενοποίηση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων μερών στην ανατολική Μεσόγειο με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.