Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι... Ξόδεψαν λέει 40 δις ευρώ (!!) για το μεταναστευτικό και η ΕΕ τους έδωσε μόνο 6….

  Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντουνιά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Καϊμακτσί υποστηρίζει πως η οικονομική στήριξη της Ε...


 



Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντουνιά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Καϊμακτσί υποστηρίζει πως η οικονομική στήριξη της ΕΕ δεν ήταν αρκετή, λέει πως δεν υπάρχει πρόοδος λόγω “Θεμάτων Κύπρου, Αιγαίου και ανατολικής Μεσογείου” και έμμεσα υποστηρίζει σοσιαλδημοκράτες και πράσινους στις εκλογές της Γερμανίας.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις μαζί με σχόλια μας :

1) ¨Η δεύτερη υπόσχεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν για 3 + 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2018. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δαπανηθούν μέχρι το τέλος του 2018. Μέχρι σήμερα από τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί το πολύ 4 δισεκατομμύρια τα οποία έφτασαν στους Σύρους. Δύο ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ είναι στη διαδικασία δαπάνης. Τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν σχεδιαστεί είναι σαφές που ξοδεύτηκαν αλλά η ροή των κεφαλαίων είναι αργή και το ποσό δεν είναι αρκετό. Διότι το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης για την Τουρκία ήταν 40 δις ευρώ. Η ΕΕ με πληθυσμό 450 εκατομμύρια διέθεσε για τους Σύρους στην Τουρκία 6 δις ευρώ, ενώ η Τουρκία με 82 εκατομμύρια πληθυσμό διέθεσε 40 δις ευρώ. Κατά τη γνώμη μας η ΕΕ δεν εκπλήρωσε πλήρως την υπόσχεσή της για οικονομική στήριξη¨

Πάλι καλά δεν είπε 440 δις ! Ζήτα, ζήτα, όλο και κάτι παραπάνω θα πάρω σου λέει από τους Φράγκους…


2) Η ΕΕ στο πλαίσιο των προβλημάτων Κύπρου ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίου αρχικά δοκίμασε ενάντια στην Τουρκία την ισχύ των κυρώσεων. Καθώς όμως είδε πως αυτό δεν θα ωφελούσε αλλά οι εφαρμοζόμενες κυρώσεις θα έβλαπταν σοβαρά και την ίδια την τελευταία περίοδο δεν χρησιμοποιεί την ρητορική των κυρώσεων. Επιδιώκει να εισέλθει σε ένα πιο εποικοδομητικό δρόμο. Αλλά αυτό πάλι εμποδίζεται από τα θέματα Κύπρου, ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίου.

Μα τι κακοί αυτοί βρε σε Κύπρο και Ελλάδα… Εμποδίζουν την γείτονα να προοδεύσει !…

3) Στη Γερμανία στο παρελθόν οι σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι υπερασπίστηκαν την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ΕΕ. Στην περίοδο Σρέντερ καταγράψαμε σημαντικές εξελίξεις.

Εδώ προφανώς σιγοντάρει τους σοσιαλδημοκράτες….

Πηγή πληροφοριών :

https://www.haberler.com/disisleri-bakan-yardimcisi-ve-ab-baskani-buyukelci-14398566-haberi/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.